Medicii de la Eforie Nord vor comasare

1147
Planurile Ministerului Sănătății de a lăsa Spitalul de Recuperare Medicală și Balneologie Eforie Nord fără personalitate juridică nu sunt agreate de conducerea spitalului. La rândul lor, reprezentanții spitalului, dar și mai marii direcției de sănătate publică au înaintat propunerea ca spitalul să treacă în subordinea Facultății de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" - ca o metodă prin care spitalul să rămână în forma actuală.
Angajații spitalului, membri ai Sindicatului "Sanitas", nu văd însă cu ochi buni această idee și susțin că ar prefera, mai degrabă, ca spitalul să se comaseze cu Institutul de Balneoclimatologie București. Nu pentru că ar avea ceva împotriva Universității "Ovidius", dar în această variantă, nu li s-a dat nicio garanție că-și vor păstra locurile de muncă.
"Pe 2 februarie, a avut loc un Comitet director lărgit, în care s-a discutat pe marginea celor două variante. Noi ne-am exprimat neîncrederea în varianta trecerii la universitate, dar am convenit să ne întâlnim cu reprezentanții universității. Ni s-a promis că va fi o întâlnire, dar aceasta nu a mai avut loc. Noi suntem de acord ca spitalul să fie comasat cu institutul. Chiar dacă își pierde personalitatea juridică, Sindicatul Sanitas are un protocol încheiat cu ministerul, prin care se garantează că nu vor fi dați oameni afară. Dar nu avem de unde să știm ce se va întâmpla dacă vom fi trecuți la Ministerul Educației; în țara noastră, toate spitalele sunt la Ministerul Sănătății, chiar dacă în parte. Nu ne garantează nimeni că vor fi păstrate posturile, nu există niciun protocol, niciun contract. Este o necunoscută pentru noi, generată și de lipsa de comunicare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Bogdan Ghica, lider sindical "Sanitas" Eforie Nord.
Pe de altă parte, referitor la faptul că sindicaliștii de la Eforie nu au fost prezenți, luni, la dezbaterea publică organizată la minister, liderii de sindicat au subliniat că s-au purtat discuții inclusiv cu ministrul Cseke Attila. "Reprezentanți ai conducerii Federației au discutat cu ministrul referitor la spitalul Eforie Nord", au arătat aceștia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7726 secunde