Medicii ar putea oferi servicii private în spitalele publice

333
Noua Lege a Sănătății ar putea să permită medicilor din România să ofere servicii private în unitățile sanitare publice. Declarația a fost făcută, ieri, de Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății care a precizat că această metodă este practicată deja în mai multe țări din Uniunea Europeană.
Potrivit acestuia, până acum două săptămâni au avut loc consultări pentru a depista principalele așteptări pe care societatea le are în legătură cu noua lege a sănătății, s-au discutat principalele propuneri și urmează să se stabilească cum vor fi înglobate în viitoarea lege.
Vasile Cepoi a afirmat că ar fi bine ca spitalele să nu mai fie unități bugetare, pentru a nu mai fi constrânse de reglementările bugetare.
"În majoritatea spitalelor, la ora unu - două activitatea se reduce foarte mult. Medicii pleacă în privat pentru că resursele financiare sunt insuficiente. Ce ar fi dacă spitalul ar putea să-i dea posibilitatea să desfășoare tot în spital aceste activități private? O astfel de decizie ar aduce beneficii și spitalelor. Sperăm să facem acest lucru încă din acest an", a declarat Vasile Cepoi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1809 secunde