Mâncărimile picioarelor sunt declanșate de multe afecțiuni

237
Mâncărimile picioarelor sunt declanșate de multe afecțiuni - mancarimi2-1623763390.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă vi se par banale, mâncărimile de picioare pot fi, uneori, extrem de deranjante, mai ales dacă sunt însoțite de alte simptome sau dacă devin cronice. În prezent, există numeroase afecțiuni ce pot provoca mâncărimi ale picioarelor. În timp ce pruritul ocazional nu trebuie să vă îngrijoreze, dacă nu apare ameliorarea sau intensitatea este extrem de crescută, medicul trebuie consultat pentru a primi cel mai bun tratament.

Dr. Adriana Barbu afirmă că neuropatia periferică se caracterizează prin leziuni ale sistemului nervos periferic, ce se pot extinde la nivelul întregului corp. Aceste leziuni pot produce diferite senzații anormale, inclusiv mâncărimi, amorțeală și durere. Localizarea acestor senzații poate varia, dar include și picioarele.

Totodată, pielea uscată poate provoca, și ea, mâncărime. Factorii de risc ce se asociază cu uscăciunea pielii sunt: vârsta înaintată; expunerea frecventă la apă, de exemplu prin spălarea exagerată pe mâini. Pielea uscată de la nivelul picioarelor poate produce mâncărimi, dar aplicarea de creme sau uleiuri poate fi de ajutor. Apoi, psoriazisul este o afecțiune a pielii ce poate să apară în orice zonă a corpului, inclusiv a picioarelor. Psoriazisul poate produce roșeață, durere, dar și prurit. Această afecțiune se instalează atunci când sistemul imunitar al unei persoane începe să atace celulele sănătoase ale pielii. Astfel, producția acestor celule începe să fie accelerată, ducând la erupții cutanate.

Nu în ultimul rând, eczema atopică se caracterizează prin uscăciunea exagerată a pielii și prurit intens. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Găsit mort pe acoperiș!
Pagina a fost generata in 1.7199 secunde