Mamoreducția - soluția pentru femeile care vor sâni mai mici

737
Mamoreducția - soluția pentru femeile care vor sâni mai mici - 74c90ab881a05fe1ba974e6aaf167081.jpg

Articole recomandate

Sânii mari nu sunt visul oricărei femei, deși pare greu de crezut. În numeroase cazuri, din cauza pieptului proeminent, femeile suferă de dureri de spate, de gât sau le apar eczeme la nivelul șanțului submamar. În astfel de situații, chirurgii esteticieni pot interveni pentru realizarea unei mamoreducții.

Micșorarea sânilor poate fi efectuată la orice vârstă, dar ideal este ca sânii să fie complet dezvoltați, a arătat dr. Horia Remus Siclovan, medic specialist chirurgie plastică. "Operația de micșorare a sânilor duce la modificarea mărimii și formei, ameliorând condițiile asociate sânilor, precum durerile de spate, de gât și de umeri, cauzate de excesul de greutate, disconfortul de la nivelul umerilor, faptul că activitățile fizice sunt limitate sau afecțiunile pielii apărute la nivelul șanțului submamar, precum iritațiile locale sau eczemele. Mamoreducțiile mai pot fi realizate și când pielea sânilor este întinsă, areola și mamelonul fiind coborâte sub nivelul șanțului mamar", a afirmat specialistul.
Mamoreducția presupune înde-părtarea excesului de țesut adipos, de țesut glandular și piele. "În general, operația de micșorare a sânilor nu corectează doar simptomele funcționale asociate cu sânii foarte mari, rezultatul fiind sânii proporționali și îmbunătățirea aspectului fizic al femeii", a adăugat medicul chirurg.

Operația de micșorare a sânului afectează alăptarea
Cele mai bune "candidate" pentru această procedură sunt ne-fumătoarele și pacientele să-nătoase, fără afecțiuni care să influențeze procesul de vindecare. Totodată, reprezentantele sexului frumos care vor să-și reducă dimensiunile sânilor nu trebuie să alăpteze sau să-și propună să rămână însărcinate în viitorul apropiat. "Deoarece o cantitate mai mare sau mai mică de țesut glandular este îndepărtată, operația de micșorare a sânilor poate afecta ulterior alăptarea. Modificările de la nivelul sânului care survin în cursul sarcinii, precum și variațiile mari ale greutății corpului pot altera rezultatele unei mamoreducții efectuate anterior", a atras atenția dr. Horia Remus Siclovan.
Operația de ridicare a sânilor poate presupune repoziționarea mamelonului și areolei, reducerea dimensiunilor areolei, dacă este necesar. "În toate cazurile, inciziile sunt plasate astfel încât să fie mascate de haine sau de costumul de baie. Sunt folosite fire de sutură neresorbabile, pentru a susține sânul nou creat, pentru închiderea pielii se pot folosi fire de sutură, adezivi sau plasturi, pentru că uneori este nevoie să fie evacuate eventualele acu-mulări de sânge, se plasează temporar un tub de dren", a explicat specialistul.
Procedura nu este lipsită de riscuri: apariția hematoamelor, a infecției, vindecarea defectuoasă a inciziei, cicatrice, modificarea sensibilizării mamelonului (de obicei temporară).
Vindecarea, după operație, durează între una și două săptămâni, timp în care pacienta va purta o bustieră specială și va evita activitățile fizice. În următoarele săptămâni, pacienta trebuie să se menajeze. Rezultatul final este vizibil abia după câteva luni. Efectele operației de micșorare a sânilor sunt considerate per-manente, deși în decursul anilor, aceștia se vor modifica din cauza variațiilor de greutate, a sarcinii și a procesului de îmbătrânire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Sănătate : Secretele sânilor frumoși
Pagina a fost generata in 0.347 secunde