Mămăliga, un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus

368
Mămăliga, un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus - mamaliga1-1622639957.jpg

Articole de la același autor

Mămăliga este un preparat care aduce numeroase beneficii organismului. În primul rând, curăță organismul de toxine și poate deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Specialiștii spun că porumbul este bogat în acizi grași nesaturați și conține, în același timp, multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală.

De asemenea, porumbul luptă cu stresul, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Totodată, vă protejează împotriva artritei. Prin conținutul de vitamina E, este extrem de utilă împotriva artritei, scade nivelul colesterolului, reducând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct. Nu în ultimul rând, ajută și la procesul de reînnoire al celulelor.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă, în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă. Pe deasupra, se spune că un consum regulat de mămăligă reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Pentru cei care nu știu, mămăliga este adjuvant în detoxifierea organismului și curățirea intestinelor. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficiențe și ciroze hepatice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Actual : Un fermier a cules PORUMB MULTICOLOR
Vineri, 02 August 2013
Stire din Economie : Prețul porumbului, în declin
Pagina a fost generata in 0.421 secunde