Mâine are loc a doua sesiune a Rezidențiatului

284
Ministerul Sănătății a hotărât, la începutul acestui an, organizarea unui nou concurs de intrare în Rezidențiat. Examenul se desfășoară mâine, la Centrul Universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății, 420 de candidați s-au înscris pentru acest concurs, dintre care 95 concurează pentru cele 98 de locuri valabile, iar restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, iar ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut în limita locurilor publicate. Reprezentanții MS au precizat că, pentru rezidențiatul pe post clasificarea se face pe fiecare județ în parte. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de internet www.rezidentiat.info sau pe pagina oficială a Ministerului Sănătății, www.ms.ro.
Decizia organizării unei noi sesiuni de Rezidențiat a fost luată după ce aproximativ 40 la sută din posturile scoase la concurs în toamna trecută au rămas neocupate. Cele mai multe locuri și posturi rămase neocupate s-au înregistrat în specialitățile cu deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, precum medicina de urgență, neonatologia, A.T.I. și pediatria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6012 secunde