Lupta micuțului David cu CANCERUL, aproape de un final fericit. Ajută-l și tu!

301
Lupta micuțului David cu CANCERUL, aproape de un final fericit. Ajută-l și tu! - david-1479715111.jpg

Articole de la același autor

La numai 2 ani, David a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă de cancer care i-ar fi curmat viața dacă nu se intervenea urgent. Din fericire, băiatul a fost supus la timp intervenției de extirpare a tumorii la stomac, însă drumul către vindecarea totală este lung și anevoios.


Operația a fost efectuată de doctorul Pelin Oguzkurt, în data de 11 octombrie, la Spitalul Medical Park din Turcia. Procedura a durat peste 10 ore, fiind foarte complicată și riscantă, iar tumora din stomac a fost extirpată în proporție de 90%. La scurt timp, David a început dureroasele ședințe de chimioterapie, urmând ca de astăzi (21 noiembrie a.c.) să înceapă și ședințele MIBG, speciale pentru neuroblastom.


În momentul de față, David răspunde pozitiv la tratament, iar dacă totul va decurge conform așteptărilor, copilul va fi supus, în luna decembrie, transplantului de măduvă osoasă. După transplant, băiatul va continua ședințe de radioterapie pe o perioadă de 5-6 luni, conform schemei de tratament pe care o vor propune medicii specialiști.


"În toată această perioadă, am purtat discuții telefonice și prin Skype ore în șir cu doctorii, părinții și cu toți cei care au grijă de David acolo în Turcia. Chiar dacă eram departe de ei, am trăit emoția fiecărei clipe și am răsuflat ușurat când doamna doctor Pelin Oguzkurt m-a sunat să îmi comunice că operația a reușit după mai mult de 10 ore de intervenție. Acum este perioada, poate, cea mai grea și cea mai importantă prin care va trece micuțul. Astăzi va începe un tratament specializat pentru neuroblastom, iar dacă va răspunde pozitiv la tratament, luna viitoare va fi supus unui transplant de măduvă osoasă, procedură foarte importantă pentru recuperarea lui. Am rămas impresionat de energia lui, de optimismul lui și de curajul de care a dat dovadă în lupta cu groaznica boală. Cu ajutorul nostru, al minunaților doctori și al lui Dumnezeu, David are mari șanse să învingă cancerul", declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației "Salvează o inimă".


Cum îl putem ajuta pe David?


Până în prezent, sute de români au donat pentru David, pe platforma de donații online a Asociației "Salvează o inimă" strângându-se peste 10.000 de Euro. Băiețelul mai are nevoie de aproximativ 30.000 de Euro pentru a i se achita ședințele de chimioterapie, radioterapie și transplantul de măduvă osoasă. Oricine dorește să-l ajute pe David să trăiască, poate dona online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/david-gadei/, prin transfer bancar, în conturile Asociației "Salvează o inimă": RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari) sau prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.184 secunde