Loteria nașterii: mortalitatea infantilă, creștere alarmantă!

151
Loteria nașterii: mortalitatea infantilă, creștere alarmantă! - loterianasterii-1423398923.jpg

Articole de la același autor

Principala cauză a mortalității infantile a devenit prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii. Copiii prematuri au șanse mai mari de supraviețuire acum, decât aveau în 1990, dar aceasta depinde de îngrijirile pe care le primesc înainte de a se naște și în primele ore de viață, conform Organizației "Salvați Copiii".

Deși rata mortalității infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2013, atât ca procent, cât și ca cifre absolute, România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 8,5 la 1.000 de copii născuți vii în 2013 (conform INS), dublu față de media țărilor Uniunii Europene (3,8 la mie).

La nivel național, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalității infantile o reprezintă nașterile premature.

În urma propunerilor Organizației, Ministerul Sănătății a luat o serie de măsuri pentru întărirea capacității sale administrative în domeniul sănătății femeii și a copilului, printre acestea numărându-se reînființarea Compartimentului pentru Sănătatea Femeii și Copilului din structura Ministerului Sănătății. Această nouă structură are rolul de a optimiza coordonarea activităților din programul național, de a coopera cu ONG-urile de profil, dar și de a monitoriza mai bine tot ceea ce se întâmplă în sistem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5846 secunde