Lista E-urilor alimentare toxice

383
Majoritatea produselor alimentare au în compoziție E-uri. O parte sunt inofensive, dar cele mai multe pun în pericol sănătatea. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a realizat o listă a celor mai periculoase E-uri. Puteți afla ce aditivi sunt într-un produs citind eticheta. Atenție însă! Pe etichetă este trecută, mai nou, denumirea științifică a aditivului.
r E 102 sau tartrazină - se află în sucurile acidulate, afectează ficatul și rinichii. Se mai găsește în prăjituri, cereale glazurate, pește afumat sau brânzeturi; la fel, în același sortiment de preparate se regăsește și E 110 sau galben portocaliu.
r E 104 sau galben de chinolină - este întâlnit în sucurile de grepfrut roșu, se consideră că ar fi legat de apariția ADHD-ului la copii.
r E 220 sau dioxidul de sulf - se găsește în bere și vin, provoacă dureri de cap și afecțiuni intestinale.
r E 951 sau aspartamul - un îndulcitor nelipsit din guma de mestecat și produsele zaharoase; se consideră că este legat de apariția majorității bolilor canceroase.
r E 621 - este folosit în hamburger, pizza, hot-dog etc; are capacitatea de a da creierului uman impresia că alimentul consumat este foarte gustos, dar este toxic, căci duce la amețeli, dureri de cap și senzații de greață.
r E 476 sau poliricinoleat de poliglicerol - este întâlnit în dulciurile pe bază de cacao sau ciocolată; duce la dereglări hormonale, tulburări nervoase și creșterea colesterolului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ticurile sunt cauzate de viroze
Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Durerile adolescenței
Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Focar de gripă porcină la Constanța
Pagina a fost generata in 1.7675 secunde