Lista E-urilor alimentare toxice
Majoritatea produselor alimentare au în compoziție E-uri. O parte sunt inofensive, dar cele mai multe pun în pericol sănătatea. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a realizat o listă a celor mai periculoase E-uri. Puteți afla ce aditivi sunt într-un produs citind eticheta. Atenție însă! Pe etichetă este trecută, mai nou, denumirea științifică a aditivului.
r E 102 sau tartrazină - se află în sucurile acidulate, afectează ficatul și rinichii. Se mai găsește în prăjituri, cereale glazurate, pește afumat sau brânzeturi; la fel, în același sortiment de preparate se regăsește și E 110 sau galben portocaliu.
r E 104 sau galben de chinolină - este întâlnit în sucurile de grepfrut roșu, se consideră că ar fi legat de apariția ADHD-ului la copii.
r E 220 sau dioxidul de sulf - se găsește în bere și vin, provoacă dureri de cap și afecțiuni intestinale.
r E 951 sau aspartamul - un îndulcitor nelipsit din guma de mestecat și produsele zaharoase; se consideră că este legat de apariția majorității bolilor canceroase.
r E 621 - este folosit în hamburger, pizza, hot-dog etc; are capacitatea de a da creierului uman impresia că alimentul consumat este foarte gustos, dar este toxic, căci duce la amețeli, dureri de cap și senzații de greață.
r E 476 sau poliricinoleat de poliglicerol - este întâlnit în dulciurile pe bază de cacao sau ciocolată; duce la dereglări hormonale, tulburări nervoase și creșterea colesterolului.
r E 102 sau tartrazină - se află în sucurile acidulate, afectează ficatul și rinichii. Se mai găsește în prăjituri, cereale glazurate, pește afumat sau brânzeturi; la fel, în același sortiment de preparate se regăsește și E 110 sau galben portocaliu.
r E 104 sau galben de chinolină - este întâlnit în sucurile de grepfrut roșu, se consideră că ar fi legat de apariția ADHD-ului la copii.
r E 220 sau dioxidul de sulf - se găsește în bere și vin, provoacă dureri de cap și afecțiuni intestinale.
r E 951 sau aspartamul - un îndulcitor nelipsit din guma de mestecat și produsele zaharoase; se consideră că este legat de apariția majorității bolilor canceroase.
r E 621 - este folosit în hamburger, pizza, hot-dog etc; are capacitatea de a da creierului uman impresia că alimentul consumat este foarte gustos, dar este toxic, căci duce la amețeli, dureri de cap și senzații de greață.
r E 476 sau poliricinoleat de poliglicerol - este întâlnit în dulciurile pe bază de cacao sau ciocolată; duce la dereglări hormonale, tulburări nervoase și creșterea colesterolului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 02 Februarie 2011
Miercuri, 02 Februarie 2011
Miercuri, 02 Februarie 2011
Marţi, 01 Februarie 2011
Marţi, 01 Februarie 2011
Marţi, 01 Februarie 2011
Marţi, 01 Februarie 2011