€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Lentilele de contact pot favoriza conjunctivita

Ştire online publicată Joi, 09 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Este evident că lentilele de contact că reprezintă o alternativă mai bună la ochelarii de vedere, dar există și persoane care apelează la lentilele de contact mai mult pentru înfrumusețare. Astfel, cu ajutorul acestora, ele își pot schimba și culoarea ochilor, neținând seama că lentilele de contact reprezintă un adevărat pericol pentru vedere.


Specialiștii spun că aceste lentile nu ar trebui să fie comercializate decât pe bază de rețetă, după un consult oftalmologic. Mai mult decât atât, este necesar ca acestea să fie păstrate în cele mai bune condiții și curățate după fiecare utilizare.


Cu toate acestea, lentilele de contact pentru vedere pot favoriza conjuctivita, pot afecta corneea și pot fi cauza apariției unor deficiențe de vedere.


O cercetare care a fost realizată în Israel a indicat faptul că în urma analizării a 30 de cutiuțe în care sunt păstrate lentilele de contact pe timpul nopții s-au descoperit agenți patogeni care provoacă infecții ale corneei. Medicii din această țară susțin că simptomele presupun apariția durerilor și a senzației de arsură, roșeață, vedere încețoșată și sensibilitatea la lumină.


Ca urmare, țineți cont de faptul că multe produse cosmetice pot interfera cu lentilele de contact și pot cauza apariția de alergii și infecții. De aceea, se recomandă ca lentilele de contact să fie puse înainte de aplicarea machiajului. În plus, specialiștii sunt de părere că folosirea dermatografului ar trebui să fie cât mai diminuată și nu ar trebui aplicat niciodată pe mucoasa interioară a ochiului. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8646 secunde