Legumele sunt medicamentele pe care natura ni le pune la dispoziție

3718
1
Legumele sunt medicamentele pe care natura ni le pune la dispoziție - 5499df60b3f5b017d19ba4f03165deda.jpg

Articole de la același autor

Baza alimentației trebuie să fie legumele și fructele, atrag atenția nutriționiștii, datorită beneficiilor pe care le aduc stării de sănătate. De altfel, specialiștii spun că o dietă echilibrată conține proteine, lipide și glucide, iar cea mai bună sursă sunt legumele, care nu trebuie să lipsească din hrana zilnică.

Tendința generală a oamenilor este, în ultima perioadă, de a recurge la produsele de tip fast-food pentru asigurarea alimentației, în ideea că, astfel, scurtează timpul alocat preparării bucatelor. Percepția este greșită, spun medicii nutriționiști, invocând rolul alimen-tației asupra organismului uman. Dr. Doina Catrinoiu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța ne-a declarat că o dietă echilibrată este asigurată prin consumul zilnic de legume. "Legumele asigură nece-sarul de minerale, fibre, vitamine și antioxidanți de care are nevoie organismul pentru detoxifiere și hidratare. O dietă echilibrată trebuie să conțină lipide, proteine și glucide, iar cele mai bune surse sunt legumele", a afirmat medicul nutriționist.
Mai mult, având în vedere că puțini mai sunt cei care reușesc să mănânce trei mese pe zi, cum impun regulile de nutriție, asigurarea unei alimentații corespunzătoare din punct de vedere caloric este importantă.
Consumul de legume contribuie, potrivit nutriționistului, la menține-rea stării de sănătate a organismului.
Studiile realizate în ultimii ani arată că substanțele din compoziția legumelor ajută organismul în lupta cu diverse afecțiuni.

Cartoful, recomandat diabeticilor și reumaticilor
Cartofii sunt recomandați de nutriționiști pentru virtuțile curative. Având un conținut bogat în provitamina A, vitamina K, sulf și potasiu, această legumă detoxifică organismului, este indicată pentru reumatism și artroză, dar și pentru persoanele care suferă de insomnii. Totodată, cartofii sunt recomandați și pentru mesele diabeticilor, fiind permiși tuturor celor predispuși la îngrășare.

Roșiile protejează sănătatea inimii
Dietele bazate pe roșii sunt, de asemenea, recomandate de nutriționiști. Roșiile au un nivel ridicat de beta-caroten (provitamina A), un antioxidant care susține sistemul imunitar și ajută la menținerea unei pieli sănătoase. Antioxidanții, vitamina E și potasiul din roșii contribuie la protejarea sănătății inimii. Cercetările efectuate au arătat că pigmentul care le dă culoarea roșie, antioxidantul denumit lycopen, este de ajutor în reducerea riscului de apariție a tumorilor maligne, întrucât distruge rădăcinile de viruși, care, dacă nu sunt tratate duc la declanșarea cancerului.

Fumătorii trebuie să mănânce mulți ardei
Bogat în vitamine, fibre și antioxidanți, indiferent de culoare, ardeiul are numeroase beneficii asupra sănătății. În primul rând, consumul de ardei contribuie la reducerea colesterolului - datorită antioxidanților și vitaminelor C și A care pot neutraliza radicalii liberi responsabili de apariția colesterolului -, cât și la protejarea de bolile de inimă, de osteoartrită și artrită reumatoidă.
Medicii recomandă ardeiul și fumătorilor sau celor expuși în mod frecvent la fum de țigară, datorită conținutului bogat în vitamina A, care îi ține departe de emfizemul pulmonar - dilatare excesivă și permanentă a plămânilor, cauzată de atrofierea și ruperea septurilor dintre alveole.

Morcovul îmbunătățește vederea
Morcovul este folositor tuturor oamenilor, datorită conținutului ridicat de beta-caroten, care este transformat în vitamina A la nivelul ficatului, de unde pornește către retină, fiind necesar pentru prevenirea afecțiunilor oculare, precum degenerescența maculară și cataracta, cele mai comune cauze ale orbirii. Consumul de morcovi este benefic și pentru echilibrarea cantității de zahăr din sânge, pentru îmbunătățirea funcționării plămânilor și pentru protecția oferită prostatei, colonului și esofagului împotriva tumorilor.
Vinetele, hrană pentru creier
Potrivit specialiștilor, vinetele sunt bogate în substanțe care protejează împotriva infecțiilor cauzate de bacterii și ciuperci. Testele efectuate în ultimii ani au arătat că una din substanțele din compoziția vinetelor, nasunin, are rol protector pentru lipidele din membranele celulelor creierului. Vinetele aduc beneficii și sistemului cardiovascular, căci micșorează colesterolul și relaxează pereții vaselor de sânge.
Potențialul țelinei de a reduce tensiunea sângelui este cunoscut, dar specialiștii spun că leguma are rol diuretic, dat de conținutul bogat în potasiu și sodiu.

Comentează știrea

EscorteDinRomania.ro
6 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde