Leacuri împotriva mahmurelii

312
Indiscutabil, cea mai bună metodă de evitare a mahmurelii este să bei în cantități moderate, să te hrănești foarte bine sau pur și simplu să aștepți să treacă timpul, te sfătuiește How Stuff Works. Dar dacă ai întrecut măsura și ești obligat să pleci imediat de acasă, specialiștii îți dau următoarele sfaturi:
l Bananele vor deveni salva-toarele tale în astfel de momente. Când bei peste măsură, o cantitate mare de potasiu se elimină din corp. Așa că atunci când te trezești, pentru a căpăta energie, mănâncă o banană.
l Ghimbirul este folosit de foarte multă vreme pentru a trata greața și răul de mare. Și din moment ce mahmureala este asemănătoare răului de mare, acest remediu este nemaipomenit. Fă-ți un ceai din rădăcină de ghimbir: taie 10-12 felii de rădăcină de ghimbir și combină-le cu patru cești de apă. Fierbe conținutul pentru zece minute și apoi poți adăuga puțină miere sau suc de portocale.
l Cel mai cunoscut remediu este ceaiul de lămâie cu miere (nu cu zahăr), băut de mai multe ori pe zi, pentru că ajută la recuperarea fluidelor și zaharurilor pierdute.
l Mâncarea este probabil ultimul lucru la care te gândești atunci când ești mahmur, însă amintește-ți că ai nevoie de hrană pentru a prinde puțină energie. Începe cu lichide până când poți tolera ceva mai solid. Apoi începe cu ceva simplu, precum pâinea prăjită, orez sau supă cu carne.
l Băuturile speciale pentru sportivi sunt perfecte pentru a recupera fluidele pierdute.
l Bea cât mai multă apă.
l Odihnește-te și nu pleca la drum în stare de ebrietate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 August 2009
Stire din Sănătate : Pofta de dulce ascunde diabetul
Pagina a fost generata in 1.9279 secunde