Lămâile congelate au proprietăţi benefice asupra organismului

609
Lămâile congelate au proprietăţi benefice asupra organismului - lamai-1624901855.jpg

Articole de la același autor

Probabil că ştiaţi că lămâile au o mulţime de proprietăţi miraculoase asupra organismului. Pe lângă faptul că este plină de vitamina C şi ţine la distanţă răcelile, lămâia elimină toxinele din organism, combate pietrele la rinichi şi ajută la topirea colăceilor de pe burtă. Specialiştii spun că pentru a beneficia de toate proaprietăţile lămâii, ar trebui s-o consumaţi în întregime, inclusiv coaja. Cea mai simplă modalitate de a folosi lămâia cu coajă, pulpă şi suc şi chiar sâmburi este să o congelaţi.

Un nou studiu a arătat, pentru prima dată, cum limonoizii, compuşi naturali prezenţi în lămâi şi în alte citrice, suprimă dezvoltarea celulelor canceroase.

Aşadar, cumpăraţi lămâi bio, spălaţi-le şi păstraţi-le la congelator întregi sau tăiate în sferturi. Odată îngheţată, luaţi o răzătoare şi radeţi din ea peste preparatele alimentare: salate, ciorbe, supe, cereale, sosuri pentru paste, orez, prăjituri şi peste orice preparat vreţi. Desigur, lămâia îngheţată are şi alte avantaje. Cel mai probabil, asociaţi lămâia cu vitamina C din suc, însă trebuie să ştiţi că în coajă sunt de 5-10 ori mai multe vitamine. Cu metoda congelării, puteţi beneficia de toţi nutrienţii conţinuţi în acest fruct. În acelaşi timp, lămâia scade tensiunea arterială, este antidepresivă, combate stresul şi tulburările nervoase. În plus, sâmburii din lămâie acţionează asupra unui larg spectru de infecţii: fungi, microbi şi tot felul de paraziţi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9143 secunde