La ce simptome trebuie să reacționăm pentru a preveni otita

187
La ce simptome trebuie să reacționăm pentru a preveni otita - lacesimptome-1556187692.jpg

Articole de la același autor

Otita este o infecție la nivelul urechii, cauzată de bacterii, care provoacă dureri si disconfort, iar nefiind tratată la timp, poate să provoace complicații pe termen lung, declară medlife.ro.


Cele mai frecvente cauze care duc la apariția otitei sunt cele de tip infecțios. Principalii agenți microbieni care favorizează apariția otitei medii sunt Staphylococcus aureus, Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae si Moraxella catarrhalis. Factorii favorizanți sunt reacțiile alergice, infecțiile sinusurilor, infecțiile respiratorii recurente, polipii, factori de mediu precum umezeala, fumul de țigară sau frigul și chiar folosirea în mod excesiv a bețișoarelor de urechi.


În cazul adulților, otita este însoțita de simptome precum durere la nivelul urechii, senzație de ureche înfundată, greață, scăderea auzului, secreții la nivelul urechii. În același timp, la copii, otita prezinta durere la nivelul urechii, febră mare, tulburări de somn și stări de neliniște, precum și iritabilitate, lipsa apetitului, secreții la nivelul urechii.


Otita poate fi prevenita prin evitarea folosirii excesive a bețișoarelor de urechi, igiena corecta se face prin ștergerea ușoară a urechii exterioare cu un prosop umed, tratarea obstrucțiilor nazale și rinofaringiene, respectarea unei alimentații echilibrate, sistemul imunitar va fi puternic si va putea combate in mod eficient bacteriile și virușii care favorizează apariția otitei. Este recomandată vaccinarea antipneumococică, care este o metodă de prevenție sigură și eficientă care ne protejează împotriva bacteriilor care provoacă infecții la nivelul urechii.


În unele cazuri, otita se poate vindeca de la sine, fără sa fie necesar un tratament specific. Cu toate acestea, una din cele mai comune tipuri de otita, otita medie, afectează cu precădere copiii și trebuie tratată la timp, ca să previi apariție complicațiilor, precum pierderea auzului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7664 secunde