La ce pericole își expun tăticii fumători bebelușii

313
La ce pericole își expun tăticii fumători bebelușii - pericolebebe-1341481427.jpg
Bărbații care fumează în timpul celor șase luni dinaintea conceperii unui copil riscă să provoace alterarea ADN-ului bebelușului, arată un studiu. În plus, alte cercetări mai vechi au dovedit că o mamă care fumează poate produce modificări genetice la nou-născut.

Noul studiu britanic, dat recent publicității, demonstrează că și țigările fumate de viitorul tată pot pune în pericol sănătatea copilului.

Înainte să ajungă la această concluzie, echipa de cercetători englezi a analizat sângele și sperma taților din 39 de familii în perioada de concepție, precum și sângele mamelor și al bebelușilor la naștere. Rezultatele au arătat alterări ale ADN-ului la copiii născuți dintr-un tată fumător. Oamenii de știință au ajuns astfel la concluzia că tulburările provocate de fumul de țigară sunt transmisibile de la tată la copil, probabil prin spermă.

Cercetătorii apreciază că bărbaților ar trebui să li se recomande să nu mai fumeze cu câtva timp înaintea conceperii unui copil, ținând seama de faptul că celulele spermatice ajung la maturitate în trei luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3207 secunde