La cât timp de la naștere se taie cordonul ombilical

378
La cât timp de la naștere se taie cordonul ombilical - cordon-1630505737.jpg

Articole de la același autor

În multe țări, procedura standard referitoare la cordonul ombilical al bebelușului vizează tăierea acestuia la mai puțin de un minut după naștere. Specialiștii spun că tăierea prea rapidă a acestui cordon reduce cantitatea de sânge, care este transferată de la mamă la bebeluș prin intermediul placentei, afectând astfel depozitele de fier din organismul nou-născutului. Alți medici sunt de părere că amânarea pe o perioadă mai lungă a tăierii cordonului ombilical expune bebelușul în fața unui risc crescut de icter.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca această tăiere să fie realizată într-un interval de timp cuprins între un minut și trei minute după nașterea bebelușului. Actualul ghid britanic afirmă că tăierea cordonului imediat după naștere reprezintă cea mai bună soluție.

Cel mai recent studiu în domeniu, realizat pe un eșantion de 3.911 mame și bebelușii lor, a evidențiat faptul că amânarea tăierii cordonului ombilical nu a dus la creșterea riscului de hemoragie internă și o scădere a concentrației de hemoglobină pentru mame, iar bebelușii lor au fost mai sănătoși.

Atunci când această tăiere a fost amânată, bebelușii au avut concentrații de hemoglobină mai mari în primele 1-2 zile după naștere și au prezentat un risc mai mic de a suferi de deficiență de fier în primele șase luni de viață extrauterină. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5853 secunde