Investigații gratuite pentru depistarea cancerului pulmonar

376
Investigații gratuite pentru depistarea cancerului pulmonar - investigartiicancermedstar-1430051645.jpg

Articole de la același autor

Principala cauză a cancerului pulmonar este, la peste 90% dintre pacienți, fumatul. Statisticile arată, susțin specialiștii Centrului Medical MEDSTAR 2000, că în rândul bărbaților fumători riscul de apariție a cancerului pulmonar este de 17%, în vreme ce în rândul femeilor cu acest viciu, riscul este de 12%. Totodată, persoanele care fumează mai mult de un pachet de țigări pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de până la 25% mai mare decât un nefumător.

Depistarea cancerului de plămâni este dificilă, mai ales că simptomele pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea. De aceea, din păcate, în multe cazuri boala este diagnosticată atunci când deja au apărut metastazele.

De aceea, specialiștii recomandă prezentarea la un consult medical dacă apar următoarele simp-tome: tuse, spută cu sânge, durere în capul pieptului, dificultăți în respirație, pneumonii sau bronșite repetate, oboseală, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate, răgușeală, transpirații ale feței și gâtului. Pentru depistarea cancerului pulmonar este necesară o radiografie pulmonară!

Centrul Medical MEDSTAR 2000 desfășoară o campanie pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului pulmonar. Astfel, constănțenii care au analize medicale cu modificări, fumători, se pot prezenta la sediul din strada Ion Lahovari, numărul 41, unde pot beneficia de o serie de investigații gratuite, pentru stabilirea diagnosticului și tratamentului. Pentru mai multe informații, cei interesați pot apela la numerele de telefon 0241/638.251 sau 072MEDSTAR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9243 secunde