INVENȚIA CARE VA SCHIMBA RADICAL VIAȚA BOLNAVILOR DE ALZHEIMER!

454
INVENȚIA CARE VA SCHIMBA RADICAL VIAȚA BOLNAVILOR DE ALZHEIMER! - sevenstagesofalzheimersindia-1505734238.jpg

Articole de la același autor

Anul 2013 a fost unul de cotitură pentru o tânără din Polonia, după ce bunica sa s-a îmbolnăvit de demență. Simptomele acestei boli aduc numeroase neplăceri membrilor apropiați ai familiei - persoana în cauză are probleme de gândire și care o fac să nu își amintească chiar și cele mai simple informații necesare pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Totodată, pot să aibă probleme emoționale, de limbaj și legate de motivație. Cea mai comună formă a demenței este Alzheimerul.


Cea mai comună formă a demenței este Alzheimerul, cauza problemelor zilnice pentru câteva milioane de familii din toată lumea. După ce s-a confruntat cu aceste probleme, Edyta Kocyk - în prezent o femeie de afaceri de succes din Polonia, a inventat un dispozitiv medical pentru a face viața mai ușoară celor ca ea. 


Persoanele bolnave de demență/Alzheimer nu pot să trăiască singure, iar cel mai important lucru pentru ele este să primească îngrijire specială de la membrii familiei care, de multe ori, nu pot renunța la locul lor de muncă pentru a face acest lucru. Astfel, Edyta s-a gândit la un dispozitiv care ar putea să o ajute să își monitorizeze bunica de la distanță.


Anul următor, a găsit un partener de afaceri, Michael Pizon, cu care a început să lucreze la realizarea dispozitivului cunoscut în prezent drept Sidly Care - o brățară, care vine și cu o aplicație online. Aceasta combină funcțiile mai multor dispozitive medicale și oferă măsurători exacte pentru membrii familiei sau persoanele care asistă persoanele bolanve. Proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, a dobândit premii pentru inovație și certificări medicale.


Previziunile arată că în societatea noastră din ce în ce mai îmbătrânită, numărul oamenilor care suferă de demență/Alzheimer va crește de la 46 de milioane în prezent, la 74.7 milioane în 2030 și 131,5 milioane în 2050.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Sănătate : Alcoolismul - boală a societății
Pagina a fost generata in 0.3764 secunde