Intervenție dificilă, realizată la Spitalul Clinic Județean Constanța, de medicul Marius Militaru

2232
Intervenție dificilă, realizată la Spitalul Clinic Județean Constanța, de medicul Marius Militaru - interventie-1557489733.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a fost salvat grație unei intervenții chirurgicale de urgență. Pacientul a fost diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, leziune care, în majoritatea cazurilor este fatală. Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe care a efectuat-o medicul Marius Militaru, șeful secției Chirurgie Cardio Vasculară. 


"Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion. Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine ", a declarat medicul Marius Militaru. 


Intervenția a durat 2 ore iar pacientul a stat sub supraveghere medicală aproape două săptămâni. Este al doilea caz de acest gen rezolvat în cadrul secției Clinice Chirurgie Cardio Vasculară a SCJU "Sfântul Apostol Andrei"Constanța. Prima intervenție a avut loc pe 21 februarie, când pilotul rănit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, tot de către medicul Marius Militaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2014 secunde