Inseminarea uterină, o soluție pentru a avea copii

149
Inseminarea uterină, o soluție pentru a avea copii - inseminaresursaexpressdebanat-1629290680.jpg

Articole de la același autor

Infertilitatea este definită ca fiind incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil timp de un an, pentru femei mai tinere de 35 de ani și după șase luni, pentru femei mai în vârstă de 35 de ani.

Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, problemele de infertilitate îndreaptă frecvent multe cupluri infertile către tehnicile de reproducere asistată, iar una dintre cele mai cunoscute tehnici este inseminarea uterină. Inseminarea uterină este o procedură prin care spermatozoizii (prelevați în prealabil) sunt plasați de către medic, cu ajutorul unui cateter, în tractul genital feminin.

Această procedură se recomandă în infertilitatea masculină ușoară sau moderată, dar și în absența altor cauze feminine majore de infertilitate. Pentru început, bărbatul trebuie să efectueze o spermogramă, iar femeii i se recomandă analize hormonale și ecografii de monitorizare. Abia după aceea se recurge la declanșarea medicamentoasă a ovulației. Apoi, sperma partenerului este colectată, preparată și introdusă în uterul femeii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7663 secunde