Inima îți dă palpitații? Trebuie să ajungi urgent la medic!

607
Inima îți dă palpitații? Trebuie să ajungi  urgent la medic! - decetrebuiesaajungemladoctor-1401980268.jpg

Articole de la același autor

Deși stresul și oboseala pot determina numeroase tulburări și dezechilibre în organism, medicii susțin că, după o perioadă îndelungată de suprasolicitare, corpul poate ceda. Prima afectată de aceste stări este inima, iar simptome precum palpitațiile sau durerile în piept nu trebuie neglijate, mai ales că ele pot ascunde boli grave.

Febra, durerea, anemia, deshidratarea sau tiroidita pot crește ritmul cardiac obișnuit al inimii, spun medicii. De aceea, chiar și în cazul pacienților care nu suferă de boli de inimă, consultația medicală este obligatorie dacă apar palpitații, însoțite de oboseală, transpirații, amețeli, stări de leșin sau dureri în piept. Acestea ar putea fi semnul unei tahicardii.

"Tahicardia sinusală este o condiție în care ritmul sinusal, adică ritmul cardiac obișnuit al inimii, se accelerează peste limita superioară a normalului - 90-100 bătăi pe minut pentru un adult. Nodul sinusal este o mică aglomerare de celule, situate în atriul drept al inimii, care are rolul de a genera impulsuri electrice.

În cele mai multe cazuri, tahicardia sinusală este rezultatul unor situații fiziologice, obișnuite, cum ar fi exercițiile fizice intense, stresul, frica, furia. Alte cauze de tahicardie sinusală la copii și adulți sunt durerea, anemia, insuficiența cardiacă, hipertiroidismul, bolile pulmonare cronice, consumul de stimulante - cofeină, nicotină sau anumite medicamente.

Tahicardia sinusală poate produce palpitații, transpirații, amețeli, oboseală, agravarea unor fenomene de insuficiență cardiacă și, în anumite condiții, hipotensiune și stări de leșin, dureri anginoase.

Pacienții cu tahicardie sinusală prezintă deseori astenie fizică permanentă, capacitate de efort foarte mică și anxietate", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.

Diagnostic complex

Pentru a evalua tahicardia, se va efectua o electrocardiogramă - analiză care măsoară activitatea electrică a inimii în repaus. Uneori, medicul va monitoriza activitatea inimii cerând bolnavului să meargă pe o bandă rulantă sau pe bicicleta EKG de efort sau să poarte un aparat de EKG portabil numit monitor Holter pentru a vedea activitatea inimii în timp ce își desfășoară activitățile zilnice obișnuite.

"Tratamentul depinde de cauza și tipul tahicardiei. De obicei, tahicardia sinusală nu necesită alt tratament decât cel specific afecțiunii de bază, când aceasta există. În alte condiții, dacă starea pacientului este gravă sau acesta suferă de o boală de inimă, tratamentul este mult mai complex și trebuie urmat pentru o perioadă lungă de timp.

Cea mai bună metodă de prevenire este adoptarea unui stil de viață sănătos pentru inimă. Aceasta înseamnă menținerea unei greutăți optime, renunțarea la fumat și la excitante, controlul medical periodic după vârsta de 40 de ani, mai ales pentru pacienții cu boli de inimă sau tiroidiene", completează medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Sănătate : "Colesterolul bun", un mit?
Luni, 03 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce ascund palpitațiile
Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum îți pune stresul bețe-n roate
Pagina a fost generata in 0.3973 secunde