Inima, afectată sau nu de grăsimile "nesănătoase"?

275

Articole de la același autor

Cu aproape patru decenii în urmă, medicii și oamenii de știință au început să recomande renunțarea la grăsimile saturate regăsite în smântână, unt și carne mai puțin slabă. Însă, mai nou, cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge au ajuns la concluzia că grăsimile saturate, considerate, ani de zile, nesănătoase  de majoritatea nutriționiștilor, nu au efecte negative asupra sănătății inimii. Potrivit Mediafax, această constatare s-a făcut în cadrul unui studiu amplu,  efectuat pe 600.000 de participanți din 18 de țări.
Principalul vinovat rămâne zahărul! Grăsimile au fost considerate multă vreme responsabile pentru obezitate și boli de inimă, dar unii oameni de știință afirmă că au descoperit dovezi potrivit cărora grăsimile au fost "demonizate" pe nedrept și că, de fapt, zahărul ar fi principalul vinovat. Este vorba despre rezultate interesante, care stimulează potențial noi direcții de cercetare științifică și încurajează reevaluarea atentă a recomandărilor nutriționale curente.
Bolile cardiovasculare, a căror manifestare principală o constituie afecțiunile coronariene, rămân cea mai importantă cauză a mortalității și invalidității în toată lumea – susține coordonatorul studiului, Rajiv Chowdhury, de la Universitatea din Cambridge. Descoperirea-cheie a fost aceea că totalitatea grăsimilor saturate, prezente fie în dieta fiecărei persoane în parte, fie în fluxul sangvin, nu a indicat nicio asociere cu bolile cardiovasculare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde