Îngrijirile la domiciliu ar putea fi susținute cu fonduri europene

197
Îngrijirile la domiciliu ar putea fi susținute cu fonduri europene - ingrijirileladomiciliu-1392562882.jpg

Articole de la același autor

Prin noul pachet de servicii medicale de bază, Ministerul Sănătății încurajează extinderea îngrijirilor la domiciliu și a serviciilor de reabilitare sau recuperare medicală a pa-cienților care pot fi reintegrați social și profesional. 


De exemplu, pacienții care au suferit un infarct miocardic acut, cei care au suferit un accident vascular cerebral sau aceia care suferă de afecțiuni respiratorii cronice invalidante să poată beneficia de servicii de recuperare imediată, care să îi ajute să revină la locul de muncă și în familie. Acest demers ar reduce internările de lungă durată, dar și costurile ulterioare spitalizării acestor pacienți. 


O altă propunere legislativă face referire la îngrijirile paliative, adică îngrijirea medicală a persoanelor care sunt în stadii finale de boală.


Pentru îngrijirea acestora, Ministerul Sănătății propune investiții majore, susținute de fonduri europene, prin care să fie extinsă infrastructura. Dacă proiectul va intra în pachetul de servicii medicale de bază, bolnavii nu doar că vor avea mai multe locuri unde vor putea fi îngrijiți, însă personalul medical care le va alina suferința va fi specializat în acest sens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5322 secunde