Înghețata sau băuturile prea reci dau "roșu în gât"?

234
Înghețata sau băuturile prea reci dau

Articole recomandate

Copilul dumneavoastră spune că îl doare gâtul după ce a mâncat înghețată sau a băut lichide prea reci? Vă întrebați dacă este posibil ca acestea să le provoace copiilor "roșu în gât" sau dacă este bine să le mai dați așa ceva? Ei, bine, cele mai frecvente cauze care duc la durerea în gât sunt respirația pe gură, care produce uscarea gâtului și irită faringele, gripa, mononucleoza infecțioasă, corpii străini la nivelul faringelui, faringitele virale sau intervențiile chirurgicale. 


Totuși, există unele studii care spun că lichidele reci scad imunitatea locală și astfel crește riscul ca unele particule nocive să afecteze faringele. Cu toate acestea, medicii spun că cea mai frecventă cauză a durerilor în gât nu sunt apa prea rece sau înghețata, ci infecția, fie ea virală sau bacteriană. Ca urmare, ei avertizează părinții să își spele foarte atent copiii pe mâini, mai ales înainte de masă și să evite contactul cu oamenii care au diferite afecțiuni ale faringelui. 


Potrivit medicilor, copiii și adolescenții sunt printre cele mai afectate categorii de persoane, care au un risc mai mare de a suferi de "roșu în gât". În același timp, se pot confrunta mai des cu dureri de gât și persoanele fumătoare sau cele care sunt expuse fumului de țigară, persoanele alergice, cele expuse la substanțe toxice, cele care suferă de infecții sinusale cronice, cele care petrec mult timp în spații închise sau persoanele care au imunitatea scăzută. Totodată, vor avea această problemă și cei care suferă de durere în gât dacă respiră aer uscat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 6.2209 secunde