Infectarea cu virusul HIV nu înseamnă automat a avea SIDA

169
Infectarea cu virusul HIV nu înseamnă automat a avea SIDA - testarehiv-1529484406.jpg

Articole recomandate

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) atacă sistemul imun și îngreunează lupta ulterioară a organismului cu infecțiile și cu bolile. După cum se știe, HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA). Totuși, a fi infectat cu virusul HIV nu înseamnă neapărat a avea SIDA, explică specialiștii. 


În plus, unii oameni trăiesc cu infecția cu virusul HIV chiar zeci de ani până la a avea SIDA. Totuși, trebuie să știți că, odată cu pătrunderea virusului HIV în organism, acesta infectează un grup de celule albe din sânge, celule numite limfocite CD4+. 


Aceste celule albe sanguine reprezintă o parte importantă a sistemului imunitar, care ajută organismul în lupta cu infecțiile. Așadar, prin infectarea și distrugerea acestor limfocite de către HIV, sistemul imunitar devine tot mai puțin capabil să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor. 


De reținut, însă, rezultatele testului HIV se aplică numai persoanei care a efectuat testul. 


"Nu puteți presupune că, pentru că ați ieșit negativ, partenerul dumneavoastră este și el negativ", au precizat reprezentanții Fundației "Baylor Marea Neagră". 


Ca urmare, persoanele care vor să se testeze HIV trebuie, mai întâi, să aștepte să treacă trei luni de la ultimul contact sexual neprotejat sau să-și amintească exact când au folosit un ac de seringă în comun cu altcineva. De precizat că puteți fi testat pentru toate tipurile de infecții cu transmitere sexuală, iar clinica la care ați mers este obligată să păstreze confidențialitatea, așa că nu pot spune părinților, partenerului sau șefului dumneavoastră. 


Acolo, veți fi mai întâi consiliat, apoi vi se vor pune întrebări despre istoria dumneavoastră sexuală, utilizarea de droguri și despre sănătate în general. După aceea, veți fi întrebat de ce vreți să faceți testul, ce știți despre boală și cum ați reacționa dacă ați fi infectat. Urmează un examen clinic și vi se va lua sânge (și probe de secreție, dacă vreți să mergeți până la capăt). Analiza de sânge va determina anticorpii produși de organismul dumneavoastră când s-a confruntat, eventual, cu HIV. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0181 secunde