€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Inconștiență uriașă. Spitalul, plin de copii îmbolnăviți de părinți

Ştire online publicată Joi, 28 Noiembrie 2013. Autor: Andreea NĂSTASE
Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța a fost umplută în ultimele zile de copii. Dacă o parte dintre aceștia suferă de infecții respiratorii, specifice sezonului rece, o alta a ajuns la spital din pricina bolilor cauzate de lipsa igienei. Medicii susțin că cei din urmă sunt victimele propriilor familii care nu îi îngrijesc corespunzător și care, pe deasupra, refuză și tratamentul recomandat de medici.

Copiii internați au vârste foarte mici

Numai în ultimele două zile, 70 de copii de doar câteva luni au ajuns la spital din cauza infecțiilor respiratorii, dar și a bolilor cauzate de igiena precară. Mai grav este că, deși medicii le recomandă tratamente și le învață cum să își îngrijească copiii, mamele acestora refuză orice ajutor. „Au fost 70 de copii internați în două zile, iar astăzi am rămas cu 60 de copii pe 75 de paturi pe care le avem pe secție. O parte dintre ei prezintă simptome de infecții respiratorii, însă alții au ajuns într-o stare foarte gravă la spital din cauza condițiilor în care sunt crescuți. Mai exact, din cauza lipsei de igienă care îi îmbolnăvește și față de care părinții nu își asumă niciun fel de responsabilitate. De aceea, din momentul în care sesizăm un astfel de caz, anunțăm imediat asistentul social al spitalului și Direcția pentru Protecția Copilului Constanța. Din păcate, majoritatea copiilor au până într-un an, ceea ce ne face să spunem că sunt mult mai expuși complicațiilor tocmai din cauza vârstei atât de fragede”, a declarat dr. Cristina Mihai, șefa secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

„Inconștiența părinților îi bagă pe copii în spital“

Medicul susține că s-a îngrozit când la spital s-au prezentat două cazuri în care copii de doar o lună sufereau îngrozitor, iar părinților nu le-a păsat și nu s-au prezentat la spital decât în ultimul moment. Două dintre cazuri au intrat în atenția Direcției pentru Protecția Copilului.

„O colegă de-a mea mi-a semnalat două cazuri care ne-au îngrozit efectiv. Unul în care o mamă cu un copil de câteva luni nu ne-a dat voie să îi facem tratamentul cu aerosoli pe motiv că dormea, deși copilul suferea foarte tare și respira extrem de dificil. În plus, noi trebuie să ne mișcăm foarte rapid când vine vorba de copii atât de mici ca ei să nu fie în pericol. Al doilea caz a fost al unui copil de doar o lună care a fost adus de mamă cu diaree cu sânge și puroi și care a refuzat internarea.

În asemenea situații suntem în primul rând oameni și ne gândim la binele copiilor. De aceea eu nu înțeleg cum de îi cresc în condiții atât de mizerabile și nici nu acceptă să îi ajutăm. Este vorba despre inconștiență și lipsă de orice fel de informare, dar și de indiferență pentru că ar putea măcar să întrebe medicul de familie cum pot avea grijă de copii”, completează medicul.

Tot mai multe cazuri grave

Problemele semnalate de medicii sunt însă departe de a se sfârși. Pe secție sunt internați din ce în ce mai mulți copii care suferă de boli extrem de grave și care sunt legați de patul de spital luni de zile doar pentru ca starea lor să se amelioreze.

Este vorba despre copii care suferă de boli neurologice și care, în majoritate, provin din familii ale căror femei nu și-au dat interesul pentru sarcină și nu au trecut pe la medic. În acest fel, specialiștii nu și-au putut da seama că au malformații sau suferă de boli care îi vor „urmări” toată viața.

„O altă problemă este aceea că sunt din ce în ce mai mulți copii cu probleme neurologice din naștere și care au nevoie de internare de lungă durată pentru că familia fie nu știe, nu poate sau nu vrea să îi îngrijească. Aceștia rămân cu encefalopatie cronică infantilă care le provoacă convulsii și astfel rămân cu probleme toată viața”, mai spune medicul.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 948 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0774 secunde