În România, nu s-a mai făcut nici un transplant de inimă de mai bine de un an

236
1
În România, nu s-a mai făcut nici un transplant  de inimă de mai bine de un an - nuamaifostrealizataniciooperatie-1351093688.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de oameni așteaptă de un an de zile operația care le-ar putea schimba viața. Toată această situație a început din cauza desființării Institutului de Boli Cardiovasculare, unde aveau loc aceste operații. Situații similare sunt întâlnite la Târgu Mureș, unde același tip de institut a fost desființat anul trecut,devenind secție a Spitalului Județean, dar și la Timișoara unde pacienții nu pot fi operați deși există aparatură modernă, din cauza unui conflict între reprezentanții Institutului de Cardiologie și Cei ai Agenției Naționale de Transplant. În acest context, singura șansă pentru pacienții care au nevoie de o inimă nouă este străinătatea. 

Comentează știrea

Dimulescu
25 octombrie 2012
Doctori împotriva recoltării forțate de organe

A fost initiata si o petitie de catre doua ONG-uri, DAFOH-Doctors Against Forced Organ Harvesting–Doctori împotriva recoltării forțate de organe si Partidul Radical Nonviolent (organizație nonguvernamentală, având la bază principiile lui Mahatma Gandhi, petiție care cere Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului să trimită o echipă independentă în China, care să investigheze în amănunt recoltarea de organe pe viu. In China are loc recoltarea forțată de organe de la persoane aflate în stare de deținere, marea majoritate a acestora fiind "prizonierii de conștiință" și anume cei inchiși pentru convingerile lor politice, spirituale sau religioase – uigurii, tibetanii, crestinii și practicantii Falun Gong sunt cei vizați în principal, dar și cei care cred în valorile democratice.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5921 secunde