În atenția părinților: tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu diabet!

406
În atenția părinților: tot mai mulți copii sunt diagnosticați  cu diabet! - inatentiaparintilortotmaimultico-1397236329.jpg

Articole de la același autor

Nutriția sănătoasă este importantă pentru menținerea stării de bine a organismului. De aceea, joi, membrii Asociației copiilor și tinerilor cu diabet "Sweet Land" Constanța s-au întâlnit cu micuții din clasa a III-a de la Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza", pentru a le explica care sunt beneficiile respectării unor reguli simple în nutriție. 
Alimentația nesănătoasă, lipsa de mișcare favorizează bolile de nutriție și pot fi cauze ale proble-melor în viitor. "De aceea, la fiecare întâlnire cu elevii le oferim explicații pertinente asupra pericolelor la care sunt expuși, dacă nu deprind și nu respectă obiceiurile bune încă de mici", a afirmat Liliana Moldo-veanu, președinte al asociației. 
Potrivit dr. Cristina Maria Mihai, singurul medic pediatru diabetolog din județul nostru, vicepreședinte al asociației "situația actuală indică o creștere alarmantă a numărului de tineri diagnosticați - numai în luna martie nouă cazuri noi! În acest moment, în evidența Centrului de Diabet, Boli de Nutriție și Metabolism sunt 100 de copii, comparativ cu anul 1990 când erau 20 de copii insulino-dependenți".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Care sunt simptomele diabetului  la copii
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Pagina a fost generata in 0.4167 secunde