Implementarea rețetelor electronice, dezbătută de autoritățile sanitare

297
Implementarea rețetelor electronice, dezbătută de autoritățile sanitare - farmaciefotoadi4-1338923889.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ocazie cu care s-a discutat și problema introducerii rețetei electronice. Odată cu introducerea experimentală a sistemului la sfârșitul săptămânii trecute, o parte dintre medici au anunțat că nu au softul necesar pentru a folosi rețeta electronică. La rândul lui, ministrul Vasile Cepoi declara, la sfârșitul săptămânii trecute, că rețetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile. Pe de altă parte, dr. Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor, declara, tot săptămâna trecută, că medicii s-au cam săturat să înceapă o activitate fără să se cunoască modul de funcționare a acesteia. 

La întâlnirea de ieri, ministrul Sănătății a cerut CNAS să îi prezinte, în regim de urgență, o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin rețeta electronică. Vasile Cepoi s-a interesat asupra avantajelor pe care le aduce acest sistem atât medicilor și farmaciilor, cât și pacienților, dar a cerut să știe și care sunt dotările necesare cabinetelor medicale și unităților farmaceutice pentru funcționarea sistemului. Ministrul Sănătății a mai solicitat strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea rețetelor electronice și a stabilit ca toate casele de asigurări de sănătate să fie mai implicate în acest proces de informare.

Reamintim că reprezentanții CNAS au declarat că sistemul electronic de prescriere a rețetelor medicale va putea fi implementat de la 1 iulie, urmând ca până la sfârșitul anului, să fie utilizat în paralel cu cel actual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4317 secunde