Igiena precară afectează sănătatea ochilor

365
Igiena precară afectează sănătatea ochilor - trahom-1499788910.jpg

Articole de la același autor

Igiena personală precară este vinovată de multe afecțiuni, care ar putea fi evitate, fără prea mult efort. În lipsa ei, organismul este bombardat de bacterii și virusuri în cel mai rău mod. De exemplu, trahomul este o afecțiune oftalmologică denumită și "boala mizerie", deoarece apare din cauza lipsei unei igiene riguroase. 


Această boală afectează ambii ochi, consecința sa fiind, din păcate, orbirea. Afecțiunea este, de fapt, o conjunctivită endemică; aceasta, la debut, este extrem de contagioasă. Afecțiunea este specifică persoanelor cu condiții socioeconomice precare și cu o igienă care lasă de dorit. 


Bacteria care duce la apariția acestei boli se numește Clamydia Trachomatis. Această afecțiune evoluează lent, pe parcursul mai multor ani. La debut, persoanele afectate vor simți o lăcrimare a ochiului și o greutate a pleoapei, după care, aceste simptome se agravează, corneea devine opalescentă, iar acuitatea vizuală scade. 


"Din păcate, pot surveni mai multe tipuri de complicații, precum suprainfecții, iar cea mai gravă, orbirea. De aceea, prognosticul pentru acești pacienți nu este tocmai bun. Pentru a preveni această afecțiune, trebuie să se asigure o igienă generală extrem de riguroasă, iar bolnavii trebuie izolați și tratați corespunzător. Terapiile aplicate pentru tratarea tahomului sunt locale, cu diferite soluții; generale, prin administrarea antibioticelor cu spectru larg, dar și chirurgicale, la nevoie", explică specialiștii de la Institutul "Microchirurgia ochiului".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2506 secunde