Hipertensiunea a devenit o problemă de sănătate publică

418
Hipertensiunea a devenit o problemă de sănătate publică - hipertensiune-1332680176.jpg

Articole recomandate

Societatea Română de Hipertensiune trage un semnal de alarmă asupra faptului că hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate de importanță majoră la nivel mondial. În țara noastră, prevalența hipertensiunii arteriale este de peste 40% în rândul populației adulte, iar controlul tensiunii arteriale la hipertensivii tratați este sub 10%.
Totodată, Organizația Mondială a Sănătății estimează că în lume există peste un miliard de oameni care suferă de hipertensiune, iar cel târziu în anul 2025 numărul bolnavilor va ajunge la 1,56 miliarde.
În aceste condiții, Societatea Română de Hipertensiune și-a propus să contribuie la depistarea, evaluarea și tratamentul hipertensiunii arteriale, prin care să reducă impactul negativ al acestei afecțiuni asupra stării de sănătate a populației țării noastre. Societatea vrea să colaboreze cu societăți științifice atât din țară, cât și internaționale precum Societatea Europeană de Hipertensiune Arterială, Societatea Internațională de Hipertensiune Arterială sau Societățile de Hipertensiune din Țările Balcanice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7178 secunde