Herpesul genital, evitat cu ajutorul prezervativului

319
Herpesul genital, evitat cu ajutorul prezervativului - a8a5204dd969d34ddbd26915537bd937.jpg
Folosirea constantă a prezervativelor îi ajută pe oameni să evite contractarea herpesului genital, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani, publicat în Archives of Internal Medicine.
Herpesul genital este cauzat de infectarea cu virusul herpes simplex (HSV-2). Infecția produce inflamații dureroase în zona organelor genitale. Tratamentul și suprimarea pe termen lung a virusului sunt posibile, însă, odată ce o persoană a contractat herpesul genital, ea va fi purtătoare pe viață.
Echipa de cercetători americani a analizat datele provenind de la șase studii anterioare despre incidența virusului herpes simplex și despre folosirea prezervativelor, efectuate pe un eșantion de 5.384 de pacienți. Niciunul dintre pacienții participanți la acest studiu nu era infectat cu HSV-2 în momentul începerii studiului. În perioada de monitorizare care a urmat, de-a lungul unui an calendaristic, 415 persoane au contractat herpesul genital. Potrivit oamenilor de știință, pacienții care folosesc prezervative la fiecare contact sexual se confruntă cu un risc cu 30% mai mic de a contracta infecția, comparativ cu persoanele care nu le folosesc.
Cu toate acestea, prezerva-tivele oferă doar o protecție parțială, deoarece HSV-2 se poate răspândi prin contactul epidermic, ce se realizează între cei doi parteneri, în zonele genitale neprotejate de prezervativ. De asemenea, chiar dacă persoanele infectate cu herpes genital nu prezintă urme vizibile ale infecției, ele pot să infecteze alte persoane cu acest virus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Alimente care ajută vederea
Pagina a fost generata in 1.9305 secunde