Hepatita A - boala concediilor murdare

417
Hepatita A - boala concediilor murdare - hepatitaa-1310304495.jpg
Este perioada concediilor și mai toată lumea nu se gândește decât cum să se relaxeze. Medicii atrag atenția, însă, că sănătatea nu trebuie ignorată, căci tocmai în această perioadă riscurile sunt mai mari. Iar primul aspect la care trebuie să aibă grijă fiecare om este igiena.

"Din păcate, în timpul vacanțelor, suntem ușor mai neglijenți cu igiena mâinilor și, chiar dacă nu suntem noi, se găsesc mulți alții care fac rabat de la regulile de igienă și ne pun și pe noi în pericol", a afirmat dr. Adrian Streinu-Cercel, medic infecționist.

Ignorând regulile de igienă, riscul de apariție a hepatitei A este mult mai ridicat. Boala este transmisă de persoanele care nu se spală pe mâini după ce au folosit toaleta către cele care "uită" să se spele înainte de masă. Virusul hepatic supraviețuiește pe clanțele ușilor, pe întrerupătoare și, în general, pe toate obiectele cu care intră în contact persoana cu mâinile murdare.

Hepatita A se vindecă, în general, de la sine, fără consecințe negative. Însă, a subliniat medicul, pot fi afectate ficatul și căile biliare, iar persoanele care au fost bolnave rămân cu intoleranță la ouă, smântână sau diverse sosuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.476 secunde