Gutuile, aliatul perfect în lupta cu bolile respiratorii
2113
Articole de la același autor
Cum se moare cu zile în Spitalul Județean. Pacient cu infarct, "uitat" patru ore la Urgență, dus cu elicopterul la București!
06 Octombrie 2014
Specialiștii Ovidius Clinical Hospital: "Cui ne adresăm dacă avem transaminaze crescute?"
11 Octombrie 2014
Când au loc înscrierile la rezidențiat, în Constanța
10 Octombrie 2014
Veste bombă despre testele de sarcină
10 Octombrie 2014
Cancerul de col uterin, cea mai cruntă suferință pentru paciente
03 Noiembrie 2014
Gutuile au un conținut foarte bogat de vitamine și minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu și sodiu. Ele mai conțin și apă, zaharuri, tanin, pectine, protide și acizi organici. În medicina naturistă, gutuile sunt utilizate pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice și tonice, scrie incomemagazine.ro. Consumate în stare proaspătă, gutuile ameliorează infecțiile respiratorii sau astmul, iar sub formă de decoct, gutuile se folosesc în stări de greață sau dureri articulare. Ceaiul preparat din sâmburi de gutui, zdrobiți și fierți este un remediu excelent împotriva răgușelii sau bronșitei, iar gargara cu acest ceai vindecă amigdalita sau faringita. În sezonul rece gutuile sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 11 Aprilie 2014
Miercuri, 21 August 2013
Miercuri, 31 Octombrie 2012
Marţi, 20 Decembrie 2011
Joi, 16 Octombrie 2014