Gutuile, aliatul perfect în lupta cu bolile respiratorii

2113
Gutuile, aliatul perfect în lupta cu bolile respiratorii - gutui-1416747844.jpg

Articole de la același autor

Gutuile au un conținut foarte bogat de vitamine și minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu și sodiu. Ele mai conțin și apă, zaharuri, tanin, pectine, protide și acizi organici. În medicina naturistă, gutuile sunt utilizate pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice și tonice, scrie incomemagazine.ro. Consumate în stare proaspătă, gutuile ameliorează infecțiile respiratorii sau astmul, iar sub formă de decoct, gutuile se folosesc în stări de greață sau dureri articulare. Ceaiul preparat din sâmburi de gutui, zdrobiți și fierți este un remediu excelent împotriva răgușelii sau bronșitei, iar gargara cu acest ceai vindecă amigdalita sau faringita. În sezonul rece gutuile sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Când trebuie să vă îngrijoreze tusea
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Ferește-te de boli cu suc de gutui
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm gutui
Pagina a fost generata in 0.3576 secunde