Mai multe ştiri online:

Gust amar în gură? Poate fi un semn al unei boli de ficat

Ştire online publicată Joi, 23 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Aveți gura amară des? Nu ignorați acest lucru, pentru că o astfel de situație poate fi un simptom al unei boli grave, dar poate fi și semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ați consumat anumite produse în exces, sau aveți un deficit de bilă. 


Potrivit dr. Denisa Munteanu, medic de familie, această afecțiune poate fi declanșată de probleme respiratorii, infecții bacteriene și alte afecțiuni, până la administrarea anumitor medicamente. Mai mult decât atât, medicii atrag atenția că în cazul în care acest gust neplăcut persistă, poate reprezenta un semn al unei boli a ficatului. 


Totodată, ei mai spun că o altă cauză a acestui gust poate fi gingivita sau inflamarea gingiilor, dar și abcesele dentare. Așa că, după o intervenție stomatologică, este posibil să vă confruntați cu un astfel de simptom, spun specialiștii. Desigur, și problemele gastrice vă pot crea dificultăți. 


De exemplu, boala de reflux gastro-esofagian reprezintă o cauză frecventă a gustului amar în gură, mai ales că sucul gastric este împins în sus, spre gât, rezultând modificarea gustului mâncării.


Una dintre cauzele bolii de reflux gastro-intestinal este mâncatul în exces sau consumul de mâncăruri grase și picante. De asemenea, trebuie amintit că și anumite medicamente pot avea efecte neplăcute asupra gustului.


Dintre acestea, amintim antidepresivele pentru anxietate și tulburări de personalitate, vitaminele prenatale și chiar antibioticele pot avea acest efect neplăcut. Deseori și bolile de ficat și afecțiunile biliare sunt cele care provoacă un gust amar în gură. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7028 secunde