GRIPĂ PORCINĂ LA CONSTANȚA! AU FOST CONFIRMATE PRIMELE CAZURI

5614
3
GRIPĂ PORCINĂ LA CONSTANȚA! AU FOST CONFIRMATE PRIMELE CAZURI - gripa-1454405265.jpg

Articole de la același autor

Gripa porcină a făcut deja primele victime printre constănțeni. Doi pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și urmează tratament de specialitate după ce au contactat virusul. Infecția a fost confirmată de Institutul Cantacuzino din București, iar conducerea instituției medicale din Constanța susține că în fiecare an apar astfel de cazuri. "Avem două astfel de cazuri confirmate și 15 în total de la începutul sezonului care au prezentat simptome și au primit tratament. Nu se poate vorbi în acest moment despre o epidemie", a declarat dr. Stella Halichidis, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 


Persoanele care au simptome ale bolii, asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere, la care se adaugă diareea, senzația de vomă și febra mare sunt sfătuite să meargă direct la secțiile de boli infecțioase și nu la unitățile de primire a urgențelor, pentru a nu răspândi virusul. Categoriile cu risc crescut la îmbolnăvire sunt copiii și bătrânii.



Gripa "porcină"este o afecțiune a aparatului respirator al porcilor care apare din cauza virusurilor gripali de tip A.

Epidemiile de gripă porcină sunt normale în cazul animalelor. În mod obisnuit, boala nu se transmite la om, dar uneori maladia este transmisibilă și la aceștia.

În general, cazurile umane de gripă porcină apar la cei care își desfășoara activitatea în preajma acestor animale, dar este posibil ca virusul, din cauza unor mutații, să se răspândească și de la om la om.

Ca și în cazul gripei sezoniere, gripa "porcină" la oameni se poate manifestă cu diverse grade de severitate, de la forme ușoare până la unele grave, chiar mortale.

Cum se transmite virusul AH1N1

Boala se transmite prin contact direct sau indirect. Astfel, virusul se poate lua de la o persoană bolnavă care tușește fără să-și protejeze gura, dar și prin simpla strângere de mână sau pupatul pe obraz a unui bolnav.

De asemenea, virusul AH1N1 se transmite prin aerosoli și prin atingerea unor suprafețe contaminate. NU însă și prin apa de băut sau cea de la piscină și nici prin mâncare.







Comentează știrea

nicu porcu
2 februarie 2016
Nicusor ConstantinescuR...focarul gripei Porceasca

Niculeeeee...Ghuuuuiiitttzz...ai infestat orașul..7 ani pe Poarta sa te vad!!!

Rosca
2 februarie 2016
Bani la domiciliu

Important!!! Lucrati de acasa! Daca sunteti o persoana care doriti sa castigati bani, daca nu aveti un loc de munca, daca doriti niste bani in plus,castigandu-i in timpul liber,atunci AICI este ceea ce cautati! Este simplu,rapid,clar si eficient! Totul este pregatit pentru dumneavoastra! Trebuie doar sa cereti INFO la adresa: [email protected]

Marian
3 februarie 2016
Unde...

... la Primarie si Consiliul Local?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3974 secunde