€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Gripa mai face o victimă, o femeie de 40 de ani

Ştire online publicată Marţi, 23 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
O femeie de 40 de ani din Botoșani a decedat din cauza gripei. Femeia avea și diabet și nu fusese vaccinată antigripal. Inițial, s-a tratat acasă. Când starea i s-a agravat, s-a dus la spitalul Județean.


A fost internată în secția de terapie intensivă, dar medicii n-au mai putut să o salveze. Femeia avea un copil de 12 ani.


Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Femeia făcea parte din categoria de persoane care fi trebuit să fie imunizate gratuit cu ser cumpărat de Ministerul Sănătății.


Bătrânii peste 60 de ani, bolnavii cronici, gravidele și personalul medical beneficiază de vaccinarea gratuită. Au fost achiziționate anul acesta peste un milion de doze de vaccin antigripal.


Ministrul Sănătății recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. Mai sunt disponibile în jur de 300.000 de doze.


Este al treilea deces de la începutul sezonului de iarnă. Prima victimă din acest sezon a fost o femeie de 69 de ani care a murit la București, iar al doilea un adolescent în vârstă de 15 ani din Sălaj.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8287 secunde