Gripa face tot mai multe victime. 18 persoane au murit

176
Gripa face tot mai multe victime. 18 persoane au murit - gripa-1547885777.jpg

Articole recomandate

Gripa face tot mai multe victime. Nu mai puțin de 18 persoane au murit din cauza complicațiilor bolii. Șapte români s-au stins din viață doar în cursul zilei de vineri, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). 


Concret, cea de-a 18-a persoană care a murit de gripă era un bărbat de 19 ani din județul Prahova, infectat cu virus gripal de tip A. Potrivit INSP, tânărul avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat antigripal.    Anterior, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunțase că paisprezece persoane au murit din cauza gripei, spunând că "suntem la un pas de epidemie", având în vedere numărul foarte mare de cazuri înregistrat săptămâna trecută.   Sorina Pintea preciza că direcțiile de sănătate publică din județe au fost notificate pentru a anunța Ministeurul Sănătății în cazul creșterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.    Diferențe între gripă și răceală    "Este esențial ca pacienții să ajungă la medic, mai ales că o viroză banală are simptome asemănătoare cu gripa: curge nasul, poate să apară febră, dar starea generală permite desfășurarea activităților curente, adică mersul la școală sau la serviciu. În cazul gripei, nu este așa", atrage atenția medicul de familie Gindrovel Dumitra.   Concret, gripa seznieră este cauzată de virusuri umane gripale care infectează căile respiratorii, respectiv nas, gât, bronhii și uneori plămâni. Cei care se îmbolnăvesc de gripă au, pe lângă febră, derere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.  


În cazul virozei respiratorii, alta decât gripa, debutul bolii este mai lent, e însoțit de usturimi în gât, nas înfundat și dureri de cap. În cazul gripei, debutul bolii este brusc, în timp ce în cazul răcelii este insidios. În ceea ce privește temperatura corpului, în cazul gripei aceasta depășește 38 de grade iar în cazul răcelii bolnavii nu au temperatură, ci stări febrile.    Cefaleea și durerile de articulații sunt și ele frecvente în cazul gripei, în timp ce în cazul răcelilor acestea sunt rare. "Complicațiile gripei pot include pneumonie, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor cronice deja existente, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, astmul sau diabetul", arată specialiștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.074 secunde