Greșeli ale părinților ce cauzează îngrășarea excesivă a copiilor

140
Greșeli ale părinților ce cauzează îngrășarea excesivă a copiilor - greseliobezitate-1479225695.jpg

Articole de la același autor

Fumatul în timpul sarcinii, săritul peste micul dejun și orele neregulate de culcare sau somnul insuficient sunt factori importanți ce pot determina dacă un copil va avea un risc mai mare de a deveni supraponderal sau obez, potrivit unui studiu efectuat la University College London din Marea Britanie, publicat în jurnalul ''Pediatrics'', informează Science Daily.

Cei trei factori — fumatul în timpul sarcinii, săritul peste micul dejun și orele neregulate de culcare sau somnul insuficient — vizează prima parte din viața copiilor și pot fi influențați prin luarea anumitor măsuri, susțin oamenii de știință, iar o intervenție promptă ar avea un efect în diminuarea creșterii numărului de copii supraponderali și obezi, notează agerpres.ro.

''Despre copiii ale căror mame sunt supraponderale sau obeze se știe că au o predispoziție să devină, la rândul lor, supraponderali, probabil reflectând mediul ''obezogenic'' și având poate o înclinație genetică spre a lua în greutate'', susține profesoara Yvonne Kelly de la University College London. "Studiul demonstrează însă că obiceiurile nestatornice, cum ar fi programul neregulat de somn și săritul peste micul dejun, pot influența luarea în greutate prin creșterea apetitului și a consumului de alimente cu densitate calorică mare. Aceste constatări susțin necesitatea de a dezvolta strategii de intervenție care vizează sfere multiple de influență asupra creșterii IMC'', a explicat aceasta.

Fumatul în timpul sarcinii a fost asociat cu un risc mai mare ca un copil să fie supraponderal, posibil din cauza unei legături dintre expunerea fătului la tutun și coordonarea motrică a nou-născutului, se menționează în cercetare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7373 secunde