Greșeala facută zilnic ce poate duce la cancer de colon
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Cancerul la colon este o boală care se declanșează de la o dietă deficitară, dar și ca urmare a consumului excesiv de carne roșie sau alimentele procesate, mai ales dacă rareori se întâmplă să incluzi în regimul tău zilnic fibre.
Cu toate acestea, nenumărate studii au ajuns la concluzia că există un alt factor ce joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de colon. Este vorba despre o bacterie care accelerează dezvoltarea bolii în corp și care se găsește la vaci.
Este vorba despre Streptococcus gallolyticus gallolyticus (SGG) care se localizează, de obicei, în tumorile de pe colon. Oamenii de știință au realizat studii pe șoareci cărora le-au fost administrate aceste bacterii, pentru a observa evoluția bolii. S-a constatat că microbul administrat a făcut ca volumul tumorii să crească de două ori mai mult decât în mod normal.
Cercetătorii au mai descoperit și că celulele cancerului de colon la oameni s-au înmulțit mult mai rapid din cauza bacteriei SGG. 74% dintre cei care au fost diagnosticați cu acest tip de cancer prezentau tumori ce aveau în compozițe microbul, scrie divahair.ro.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 06 Aprilie 2018
Vineri, 06 Aprilie 2018
Vineri, 06 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Joi, 05 Aprilie 2018
Miercuri, 04 Aprilie 2018
Miercuri, 04 Aprilie 2018