Gravidele, risc crescut de a face hemoroizi

232
1
Gravidele,  risc crescut de a face hemoroizi - gravidele-1435492928.jpg

Articole de la același autor

Hemoroizii apar de multe ori la femeile gravide în perioada sarcinii sau în timpul nașterii. Uterul se mărește, necesită o cantitate de sânge în zona bazinului inferior, greutatea crește, vasele de sânge sunt comprimate, iar acest lucru poate duce la apariția hemoroizilor.

De asemenea, în momentul nașterii și în timpul contracțiilor, presiunea internă asupra părții inferioare a abdomenului și a bazinului este foarte mare, ceea ce poate provoca nu numai inflamarea hemoroizilor, ci și fisuri anale.

"Odată cu creșterea în volum a uterului, acesta exercită presiune pe vasele mari aflate pe peretele posterior al abdomenului, îngreunând circulația sanguină. Hemoroizii în sarcină apar similar varicelor pe picioare. O soluție recomandată pe perioada sarcinii este poziția culcat pe lateral, pentru a evita comprimarea vaselor de sânge. Este foarte important ca gravida să aibă un tranzit intestinal bun și să evite constipația. În cazul în care disconfortul este major, gravidele se pot adresa medicului proctolog pentru a beneficia de tratamentul corespunzător. Tratamentele utilizate în cadrul clinicii sunt noninvazive: ligaturarea hemoroizilor interni cu benzi elastice, fototermocoagularea hemoroizilor cu raze infraroșii și excizia hemoroizilor externi cu radiofrecvență. Acestea sunt metode noninvazive", a explicat Aura Manole, manager On Clinic Constanța. 

Comentează știrea

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5157 secunde