Gravidele care nasc la Spitalul Județean, fotografiate și urmărite. De ce s-a luat această decizie

4453
6

Articole de la același autor

Începând cu 1 aprilie, odată cu înființarea centrului de intervenție în regim de urgență pentru familiile care vor să își părăsească în spitale sau maternități copiii, ar putea dispărea și fenomenul abandonului. Ideea aparține reprezentanților Direcției Generale Pentru Asistență Socială și protecția Copilului Constanța și este unică pe țară.


Sute de copii sunt părăsiți în fiecare an de familiile care ar trebui să le poarte de grijă, fie în maternități, fie în spitalele din județul Constanța. Suflete nevinovate care spun "mamă" asistentelor medicale ce le poartă de grijă zi și noapte. Adevărate drame, dacă stăm să judecăm după faptul că legea nu permitea, până la acest moment, ca acești copii să fie dați în plasament sau să ajungă înapoi în familie, acolo unde le este locul. 


Pentru ca poveștile lor să aibă un final mai bun, reprezentanți ai DGASPC Constanța, cadre medicale din Spitalul Județean Constanța, dar și reprezentanți din Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Serviciul de Evidență a Populației Constanța, fac front comun. 


"Începând de astăzi, în cadrul Spitalului Județean Constanța va fi disponibil 24 din 24 de ore, un centru de intervenție în regim de urgență pentru mamele sau familiile cu risc de abandon al copiilor în spitale. Vom avea asistenți sociali care se vor ocupa în primul rând de mamele care ajung la spital și care fac parte din categoria de risc în ceea ce privește abandonul în spital. Serviciul permanent va avea inclusiv în vedere să fotografieze gravidele care ajung la unitatea de Primiri Urgențe sau la consult medical și să le îndrume astfel încât să nu își mai părăsească micuții", a precizat Petre Dinică, pre-ședintele DGASPC Constanța.


Convenția instituțiilor, în beneficiul copiilor


Dacă până în prezent, un copil avea de așteptat și câteva luni bune până să fie luat în plasament sau, printr-o minune, să ajungă în familie, de acum înainte el va fi monitorizat încă de la naștere.


"Pentru că au fost situații în care nu numai că nu era declarat copilul, dar nu erau declarate nici mama acestuia și nici bunica, și întocmirea documentelor era prelungită și până la unul sau doi ani, la inițiativa DGASPC, a fost dată o Hotărâre de Guvern prin care acești copii să nu mai fie lăsați de autorități în spitale. Astfel, s-a generat un întreg «arsenal» de lege prin care situația acestora este declarată inclusiv la poliție, în caz de abandon, pentru a identifica rapid mama", a mai precizat Petre Dinică.


"Spitalul Județean Constanța a pus la dispoziția DGASPC acest spațiu care nu este prevăzut în organigrama unității sanitare, dar care are un scop precis. Faptul că toate aceste instituții vor colabora în beneficiul minorilor arată să se pot face pași importanți pentru eradicarea sau diminuarea acestui fenomen la Constanța", a explicat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. În prezent, în sistemul de plasament constănțean sunt 15 copii a căror identitate nu a fost declarată. Deși aceștia nu sunt părăsiți în spitale, au nevoie de sprijinul autorităților pentru a beneficia, în primul rând, de asistență medicală.


"Faptul că acești copii nu au CNP, înseamnă că nu pot fi înscriși la un medic de familie și nu pot primi rețetă compensată. Acest cod numeric personal le este generat de CJAS, însă doar pentru a beneficia de minime îngrijiri. Este un drept de care nici o instituție și nici o lege sau, cu atât mai puțin o familie care îi părăsește în spital, nu îl poate lua", a mai spus managerul Spitalului Județean Constanța.


Comentează știrea

Mishu
1 aprilie 2015
Capatana, ne uimesti !!!

Bai ce destept este acest Capatana... I-au trebuit multi ani sa se gandeasca la metoda asta.

da
1 aprilie 2015
da

Mai bine va montati camere sa va lamuriti cum tratati copii..

razvan
1 aprilie 2015
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru

Caut colaboratori pentru publicare anunturi Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati Cerinte: - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentrut informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de email: [email protected] . Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore!! Multumesc!!

Roxana
3 aprilie 2015
Oferta de lucru

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ELIZA
4 aprilie 2015
OPORTUNITATE

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Bishop
20 iunie 2016
OFERTA DE ÎMPRUMUT ORIGINALE

Buna, Sunt Episcopul T.D Jakes, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa: ([email protected])

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8383 secunde