Gimnastica prenatală favorizează o bună oxigenare a fătului

136
Gimnastica prenatală favorizează o bună oxigenare a fătului - gimnasticaprenatala1-1533110041.jpg

Articole recomandate

Este vară și sunteți însărcinată? Căldura de afară vă moleșește mai rău ca niciodată? Chiar și așa, tot trebuie să ieșiți la aer curat și mai ales trebuie să faceți mișcare, practicând, regulat, o serie de exerciții fizice, special adaptate pentru dumneavoastră. De ce este nevoie de această mișcare? 


"Gimnastica prenatală este mai mult decât mișcare! Este lucrul cu trupul și cu mintea, este un mediu pozitiv pentru dezvoltarea gândirii unei viitoare mămici", este de părere Mihaela Cojocaru, kinetoterapeut. 


Altfel spus, sarcina reprezintă o perioadă magică, dar în care este nevoie să avem mare grijă de noi. 


Știați, de exemplu, că centrul de greutate al organismului este influențat de hiperlordozarea coloanei lombare și cifozarea coloanei toracice (modificări firești în sarcină), iar greutatea corporală crește și ea odată cu creșterea bebelușului, precum și cu hormonii ce produc relaxarea ligamentelor? Tocmai de aceea, se impune efectuarea gimnasticii prenatale, pentru că aceasta facilitează adaptarea ușoară la noile simțiri și trăiri prin stretching, exerciții de respirație, ușoară tonifiere și voie bună. 


Mișcarea este recomandată, însă, abia din trimestrul al doilea de sarcină, când bebelușul are deja toate organele complet formate și este vioi și plin de energie. Așa că, indiferent dacă ați fost sau nu o persoană activă înainte de sarcină, exercițiile prenatale, executate sub îndrumarea unui kinetoterapeut, vor veni cu beneficii majore atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebeluș. În primul rând, acestea reduc disconfortul din timpul sarcinii: retenția de apă, hipertensiunea, stresul, depresia, creșterea excesivă în greutate. 


Apoi, exercițiile previn și tratează constipația și apariția hemoroizilor, dar contribuie și la îmbunătățirea absorbției calciului. Totodată, acestea ajută la tratarea durerilor lombare și de spate, favorizează o bună oxigenare a fătului și măresc rezistența la efort și agilitatea gravidei. Cu toate acestea, nu uitați că, deși exercițiile prenatale sunt adaptate fiecărei gravide în parte, acestea înseamnă efort fizic moderat, recomandat începând cu săptămâna a 12 de sarcină, însă numai după obținerea acordului medicului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0212 secunde