Ghidul pacientului cu colesterol mărit

295
Ghidul pacientului  cu colesterol mărit - ghidulpacientului-1432739385.jpg

Articole de la același autor

Hipercolesterolemia sau colesterolul mărit este un factor de risc cardiovascular. Colesterolul se depune pe interiorul pereților vaselor de sânge îngustându-l, scăzând astfel debitul de sânge în teritoriul irigat de respectivul vas.

"Pentru a evita creșterea nivelului de colesterol este important să știm care sunt cauzele care duc la apariția unei cantități de colesterol peste limitele normale. Anumite boli, precum diabetul sau hipotiroidismul, sunt asociate cu nivelul crescut de colesterol. Hipercolesterolemia afectează toate grupele de vârstă. În restul cazurilor, adică la pacienți de peste 35 de ani, de regulă bărbați fumători, poate interveni chiar infarctul miocardic acut în aparentă stare de sănătate. Așadar, colesterolul crescut peste valorile normale este un factor de risc important care anunță, uneori cu ani înainte, dezvoltarea unor boli cardiovasculare și cerebrale.Cele mai multe persoane își pot regla nivelul trigliceridelor dacă fac modificări la alimentație și suficiente exerciții fizice.

Investigațiile includ recoltarea probelor de sânge, dar și anamneza pacientului. Tratamentul se stabilește și în funcție de bolile asociate, acolo unde este cazul, dar vizează și un regim alimentar fără grăsimi", a explicat dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Cauzele colesterolului  crescut
Pagina a fost generata in 0.592 secunde