Gerul a făcut 14 victime într-o săptămână

216
De la avertizarea meteorologilor de cod galben și portocaliu de ger, valabilă până mâine în 37 de județe ale țării, 14 persoane și-au pierdut viața din cauza hipotermiei scăzute.

Potrivit raportului înregistrat, ieri, de Ministerul Sănătății, aproape 350 de oameni fără adăpost și persoane cu hipotermie au fost transportate, marți, de ambulanțele și echipajele SMURD în unitățile sanitare și centrele sociale. Tot marți, temperaturile extrem de scăzute au făcut șase victime în județele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dâmbovița și Iași.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au declarat, ieri, că opt persoane au fost transportate la spital, marți și miercuri dimineață, din cauza gerului. Un bărbat a ajuns la urgențe cu hipotermie, iar ceilalți șapte erau persoane fără adăpost.

Ministerul Sănătății menține, totodată, avertizarea către populație ca, în această perioadă geroasă, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Social : Oamenii gerului
Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Social : Instantaneul zilei
Pagina a fost generata in 0.5689 secunde