Gastrita, o afecțiune minimă ce poate aduce complicații grave

252
Gastrita, o afecțiune minimă ce poate aduce complicații grave - gastrita-1560154049.jpg

Articole recomandate

Gastrita este o afecțiune care apare în urma deteriorării mucoasei stomacului, când aceasta începe să se inflameze. Este o condiție comună, care se tratează într-un timp scurt. Totuși, dacă nu este urmat un tratament potrivit, poate dura ani întregi. 


Multe persoane care suferă de gastrită cauzată de o infecție bacteriană nu au simptome. Există și cazuri în care există anumite semne, cum ar fi indigestia, arsurile și durerile stomacale, senzația de greață și vomă, senzația anormală de sațietate după masă. 


Dacă mucoasa stomacală a fost deteriorată și expusă acidului gastric, simptomele pot include și sângerare, iar afecțiunea poate duce la ulcer gastric, specifică medlife.ro. 


Simptomele pot fi severe și pot apărea brusc, în cazul gastritei acute, dar se pot întinde și pe o perioadă îndelungată, în cazul gastritei cronice. Dacă suferiți doar de indigestie și de dureri de stomac, puteți încerca să vă schimbați dieta, dar și să luați medicamente care reglează acidul gastric. Totuși, este necesar să mergeți la medic dacă indigestia durează mai mult de o săptămână sau observați sânge în vomă sau în scaun. 


De cele mai multe ori, gastrita este cauzată de o infecție bacteriană, numită Helicobacter pylori, consumul excesiv de cocaină sau alcool, administrarea regulată a aspirinei, ibuprofenului sau altor analgezice clasificate drept antiinflamatoare nesteroidiene. 


De asemenea, gastrita poate fi provocată și de un eveniment care vă consumă și vă provoacă stres, cum ar fi o boală, o intervenție chirurgicală sau o reacție autoimună, când sistemul imunitar atacă, în mod eronat, mucoasa stomacului. 


Tratamentul urmărește reducerea cantității de acid gastric, pentru a permite mucoasei stomacului să se refacă. Ameliorarea simptomelor se face prin antiacizi, medicamente care neutralizează acidul din stomac și care diminuează rapid durerea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8753 secunde