Gălbenușul de ou conține mai mulți antioxidanți decât un măr

111
Gălbenușul de ou conține mai mulți antioxidanți decât un măr - galbenusul-1561880008.jpg

Articole recomandate

Specialiștii au ajuns la concluzia că două gălbenușuri de ou conțin de două ori mai mulți antioxidanți decât un măr. În plus, acesta conține doi aminoacizi cu proprietăți antioxidante deosebite. Altfel spus, două gălbenușuri conțin de două ori mai mulți antioxidanți decât un măr mediu și echivalentul a 25 de grame de afine. Ele sunt benefice astfel în prevenirea unor boli precum cancerul sau bolile cardiovasculare.


Totuși, efectul lor terapeutic este diminuat la jumătate în cazul în care sunt fierte sau prăjite și chiar mai mult în cazul preparării la microunde.


De asemenea, cercetătorii au identificat și mecanismul de acțiune al proteinelor din ou, acestea fiind capabile să scadă tensiunea arterială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6385 secunde