Mai multe ştiri online:

Furnizorii de medicamente refuză să aprovizioneze spitalele

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 August 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Pentru a nu rămâne fără medicamente în cazul în care furnizorii refuză să-i aprovizioneze, spitalele sunt sfătuite de reprezentanții Ministerului Sănătății să le achiziționeze în regim de urgență.


Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, unitățile sanitare au fost atenționate încă de la sfârșitul lunii iunie cu privire la modificările metodologiei și a nivelului de decontare a prețurilor medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate. Astfel, eventualele disfuncționalități care ar putea să apară la nivelul unităților sanitare se datorează în exclusivitate managementului unităților, 


dar și unei lipse de informare și înțelegere corectă a legislației privind achizițiile publice.


În cazul în care furnizorii de medicamente nu respectă prevederile acordului cadru de achiziție și refuză să aprovizioneze unitatea sanitară, în baza negațiilor acestora, unitățile sanitare pot achiziționa produsele necesare în regim de urgență, în conformitate cu legislația în vigoare privind derularea achizițiilor publice, adică Or-donanța de Urgență nr. 34 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a con-tractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii. „Facem încă un apel, de data aceasta public, către managerii unităților sanitare să se informeze cu privire la modificările legislative și să semnaleze din timp toate situațiile care ar putea duce la disfunc-ționalități în aprovizionare, în detrimentul pacienților. Vom monitoriza, în perioada următoare situația și, acolo unde vom considera necesar, vom realiza controale inopinate în unitățile sanitare pe această temă. De asemenea, atenționăm furnizorii de medicamente că au obligația de a respecta acordurile cadru și contractele încheiate”, a declarat Alin Țucmeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.


Potrivit conducerii Spitalului Județean Constanța, aici nu sunt probleme în ce privește aprovizionarea cu medicamente.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7504 secunde