Fundația Baylor susține "Copiii prețioși"

251
Fundația Baylor susține

Articole de la același autor

Virusul HIV condamnă de cel mai multe ori la o viață izolată de restul societății, dar devine cu atât mai grav când această povară este transmisă și copiilor, procentul de transmitere în aceste cazuri ajungând până în prezent la 19%.


Fundația Baylor din Constanța, singurul susținător al Centrului de Excelență Clinică HIV din țară, aflat la malul mării, a început desfășurarea unui program numit "Copiii prețioși". Programul urmărește să faciliteze accesul la serviciile medicale ale gravidelor infectate cu virusul HIV, sau a celor expuse la virus, să îmbunătățească starea de sănătate a acestora și în același timp să prevină problemele de sănătate ale copiilor nou-născuți sau cu vârste de la 1 la 4 ani, expuși la virusul HIV. Astfel, o mai bună informare a mamelor poate duce la scăderea numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor, pentru moment procentul de transmitere prin alăptare fiind de 45%. "Serviciile oferite de Baylor sunt unice în România - Centrul nostru de Excelență este singurul care poate raporta o rată de transmitere a bolii de la mamă seropozitivă la copil de sub 2% - din 2005, doar 2 copii din 120 născuți sub supravegherea clinicii fiind seropozitivi", a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundației Baylor.
 

"Donează lapte", o campanie împotriva foamei 

Îngrijirea unui copil infectat cu virusul HIV a devenit una dintre cauzele principale pentru care din ce în ce mai multe mame își abandonează bebelușii în maternități. Lipsa și suportul comunității, situația financiară precară și faptul că părinții sunt la rândul lor purtători ai aceluiași virus, determină luarea acestei decizii care va afecta pentru totdeauna copiii. O altă problemă majoră este laptele praf care le este oferit ocazional și doar până la vârsta de 12 luni. De aceea, Fundația Baylor, susținător al persoanelor infectate u HIV, a demarat o campanie prin care pot fi donate sume de bani din care se cumpără lapte praf pentru acești copii: 

- donează 25 de lei ca un bebeluș să fie hrănit timp de 3 zile

- donează 50 de lei pentru a asigura o cutie de lapte unui bebeluș în nevoie

Toate celelalte donații vor susține copiii expuși riscului de infectare cu HIV și vor ajuta la stoparea transmiterii infectării. Numerele de telefon la care se pot obține detalii despre modalitatea de a dona aceste sume sunt: 0735.558.341 și 0735. 553.049, telefoanele coordonatorilor mobilizare pentru resurse umane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3789 secunde