"Fofoloancă cu puroi", "Poți să naști stând în cap"/ Medicul care jignește mii de mame reacționează: "Când știu că am dreptate..."

43844
27

Articole de la același autor

Viitoare mămică, Raluca Simion, din Focșani, care a întocmit lista de cerințe, către conducerea Spitalului Județean, ce cuprindea câteva solicitări pe care vrea ca medicii să le respecte în timpul nașterii a fost "atacată" cu vorbe grele de către un medic rezident, gălățean, Iulian Mihăila. 


Medicul folosește în textul publicat pe pagina sa de facebook expresii precum "fofoloancă cu puroi", " poți să naști stând în cap" și a pus o poză cu o maimuță țipând, care în viziunea sa le întruchipează pe toate femeile care au fost solidare cu gravida. La scurt timp după ce a fost aspru judecat pentru aceste ofense, medicul rezident a postat un alt text în care îi cere iertare, într-o manieră sarcastică, gravidei pentru jigniri.




"Eu încă o data îmi cer scuze public, față de mamica din Focșani. Îmi cer scuze și față de celelalte doamne care s-au simțit vizate. O altă interlocutoare, foarte aprigă, foarte pornită pe sistem, mi-a spus să plec capul. Că un cap plecat, sabia nu-l taie. Eu am o problemă la coloană. Și când știu că am dreptate, nu prea mă pot pleca așa. Îmi asum faptul că am folosit un ton neadecvat, indiferent de cine e cine. Îmi asum ce am spus. Deși părerile emise de mine au fost și sunt nemedicale, emise în afara mediului medical, în afara programului meu de lucru, insistați pe ideea de sancțiune la adresa mea. Care poate va veni sau poate nu va veni. Indiferent de rezultatul demersurilor în sensul ăla, lucrurile în țara asta nu se vor schimba dacă vă canalizați atât de multă energie pe o părere care nu face doi bani", declară medicul rezident Iulian Mihăilă, pe pagina sa de facebook. 


xxx


"Maternitatea ori spitalul nu se află în proprietatea dumitale personală. Dacă vrei ca al tău soț să fie acolo, alege nașterea acasă. Sau în privat. Ai mofturi, ți le asumi. Pentru că dacă cumva al tău soț contaminează cu vreo ceva, vreo ceva, iar tu, ori altă ignorantă din urma ta, vă infectați, ori vi se infectează copilașii cu vreo ceva, urlați că e vina spitalului. Cât timp românul nu are noțiunile de bază în înțelegerea și practicarea igienei, regulile unității sanitare sunt mai importante decât decalogul (…)Habar nu ai despre ce vorbești. Nașterea naturală împlică dureri. Negestionabile așa cum bănuiești tu. Dacă nu te poți împăca cu ideea asta, mai bine nu mai fă copii (…) Și da, bea și mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naști. Rasul pubian.. Nu există așa ceva. Dacă vroiai să fii civilizată, spuneai epilarea inghinală totală. Dar dacă te rupi tu, când naști așa natural și mofturos cum îți dorești? Și când zic te rupi, mă refer la vagin. Că după mintea ta, ar trebui să fii lasată să te rupi, fară dirijare prin epiziotomie. Ce zici, dacă îți întră niște păr din ăla de-al tău, în plaga aia, și ți-o infectează? Cum îți sună fofoloancă cu puroi și toaletă + pansamente zilnice? Clisma e absolut necesară. Ca să nu îți umpli copilul nou născut de mofturile tale de prințesă. Nici nu mai iau în calcul faptul că de aceleași mofturi s-ar putea să-l umpli și pe ala de-ți asistă nașterea (…)", sunt doar câteva dintre insultele pe care i le-a adresat medicul, femeii însărcinate.




Sursa: https://www.facebook.com/iulian.mihaila88




Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Cetatean
22 iunie 2016
Mare dreptate

Ati facut o stire de rahat din ceva adevarat...nu jigneste mii de mame ci raspunde unei increzute...sa stea acasa cu pretențiile ei cu tot de sărăcie cu ifose

cetatean 2
22 iunie 2016
tara de inculti si idioti

Domnule cetatean,esti mai prost decat prevede legea,femeia are tot dreptul,iar tu esti saracie la cap

cetatean 2
22 iunie 2016
catre cetatean

Esti un mare bou. Stii de ce? Pentru ca tu si altii indivizi ca tine vor schimbarea sistemului medical, dar nu faci nimic. Cand cineva face o cerere in acest sens voi săritură cu gura ca e inganfata si razvratita doar pentru ca cerințele care sunt absolut normale intr-o tara civilizată apartin unei gravide. Gravidă e o femeie care naste, care aduce viata, trece prin dureri care nu le puteti intelege, de ce ea trebuie tratată ca o vită care naste si nu ca un om civilizat. Schimbarea care o asteptati incepe cu voi, schimbati modul de gândire, scoateti capul din pământ si cereri drepturi. Nici un medic, indiferent de medic nu are dreptul sa se poarte ca un cocalar cu un pacient, iar pacientul indiferent cine este trebuie tratat cu respect. Asta inseamna civilizatie. Dar ce stii tu si doctorasul tau despre asta?

una
22 iunie 2016
Hm...

Medicul are dreptate. Semnat: o individa care a nascut deja.

Corina dan
22 iunie 2016
Prea direct

Si eu urmeaza sa nasc in septembrie la o clinica privata dar nu asta conteaza. Ideea e ca ce a scris el e tristul pur adevar . Putea sa foloseasca o maniera mai light de a se exprima ! Din pacate in Romania nu se pune accentul pe igiena asa cum e normal.

Andreea T
22 iunie 2016
Dur. Dar adevarat!

Am nascut de doua ori. Natural. In Romania. Nu agreez exprimarea, dar continutul este pura realitate Si, tot mai des, este nevoie de acest tip de exprimare, pentru ca unii sa priceapa ca depasesc masura. Sigur ca este normal sa iti doresti asta, dar, daca nu iti permiti o clinica privata, te adaptezi uneia de stat. Si, da, iti faci acasa toaleta, nu e nimeni obligat sa se ocupe de asta! Este strict o problema de bun simt elementar!

Răspuns la: Prea direct
Adăugat de : Corina dan, 22 iunie 2016
Si eu urmeaza sa nasc in septembrie la o clinica privata dar nu asta conteaza. Ideea e ca ce a scris el e tristul pur adevar . Putea sa foloseasca o...
insert name here
22 iunie 2016
adevar

Limbajul lui lasa mult de dorit, insa ceva imi zice ca discuta cu o femeie grea de cap. Este adevarat ce zice insa cu un limbaj diferit nu se mai simteau printesele asa jignite.

Radu
22 iunie 2016
Nesimțirea individului este caracteristică pt. 50% din cadrele medicale

În primul rînd trebuie știut că în țara asta toți oamenii plătesc pt. sănătate de le sar ochii și, în loc să aibe parte de servicii corecte, au parte de lipsă de medicamente și de sfidare demonică din parte a 50 % din cadrele medicale care-și mănîncă pîinea tocmai pt. că toți oamenii îi plătesc!!! În al doilea rînd trebuie știut că spitalele particulare, aceste carteluri mafiote ale crimei organizate, îți cer pt. o naștere peste 50 milioane. În plus, pt. a-și umfla buzunarele pline de sînge, ginecologii încearcă să impună femeii ideea criminală și împotriva firii că nașterea trebuie să se facă prin cezariană (cezariana trebuie aplicată doar în cazurile care este necesară). Aceste atrocități împotriva acestui popor sunt exercitate în mod științific de statul satanic, care este condus de cele mai josnice scursori ale societății și de cei mai infami trădători, al cărui principal obiectiv este răul pe toate direcțiile. În acest fel Romania, stat care producea totul, de la ac la avion, a fost transformată într-un sfert de secol într-o colonie în care fiecare javră obraznică, așa cum e acest pretext de medic, se crede buricul pămîntului și face ce vrea.

asistenta
22 iunie 2016
nasterea

ca personal medical in maternitate, trebuie sa suporti toate ticnitele, care zbiara nici ele nu stiu de ce, unele sunt si nervoase; dar exista gravide cu care este o placere sa le ajuti, sunt comunicative ! cea care si-a exprimat doleantele, sa stea acasa sa nasca, nu stie ce inseamna actul medical !!

IULIA
22 iunie 2016
RUSINEEEE

mai oameni buni voi ganditi ceea ce scrieti cum puteti aproba un medic cu un asemenea comportament verbal (nu conteaza in ce conditii vin pacientele) dupa 26 de ani doar aici am ajuns ?ceea ce a cerut accea femeie e absolut normal in occident dezghetati-va fratilor ca nu ajungem nicaieri asa ......ANUL 2016 RUSINEEEE

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7143 secunde